Vin til nytårsaften

Greatwine har samlet lidt korte tips til at skabe det perfekte match mellem mad og vin. Du finder en mere komplet guide her: Vin til mad – Sådan laver du det perfekte match, men her guider vi dig gennem en typisk nytårsaften:

 

Velkomst

Dronningens nytårstale  er en perfekt anledning til at åbne de første flasker bobler. Hvis du undlader tungere snacks, så vælg en Champagne Brut, Prosecco eller Cava med en smule frugtsødme, og serverer du snacks så prøv en mere kompleks rosé Champagne med lidt mere fylde.
 

Forret

Jomfruhummerbisque
Denne milde og cremede suppe med naturlig sødmefuld skaldyr smag, kalder på en tilsvarende cremet hvidvin med lidt sødme.
 
En hvidvin på chardonnay druen, både franske, italienske og overøsiske, vil være en god ledsager. Vil du andet end Chardonnay, så vælg tysk eller Østrigst Riesling.

Er din bisque kraftig i smagen, så drik en fadlagret Chardonnay med flere smagsnuancer og en vis intensitet.

Fandt du ikke din planlagte forret her, så find dit vinmatch her: Vin til mad – Sådan laver du det perfekte match.
 
Jordskokkesuppe
Rodfrugten bringer lidt sødme og nøddeagtige smagskomponenter til suppen, og derfor passer en vin med noget frugt, en blød syre og lidt sødme bedst til denne type af suppe. Her vil vi anbefale en faglagret Chardonnay, Riesling eller alternativt en Pinot Gris.

Hovedret

Oksemørbrad (inkl. Chateaubriand)
Vin til oksemørbrad er afhængig af tilberedningsmetoden, og af sovs og andet andet tilbehør
 
Til den enkle version af oksemørbrad, bør vinen ikke være alt for kraftig. Et klassisk vinvalg er en fransk vin fra Bordeaux, evt. en Pomerol. Og er du Pinot Noir fan, så hoid dig ikke igen, men vælg en fyldig en af slagsen fra Bourgogne
 
Serverer du portvinssauce, så find en Rhône vin, og er du til erfaren, så prøv vores Cote Rotie på ren Syrah.
 
Serverer du svampesauce, så anbefaler vi Barolo, som kombinerer fylde og elegance.

Dessert

Chokoladebrownie/-kage

Chokolade er altid temmelig sødt og mørke ristede aromaer og det bitre i chokolade og kakao egner sig bedst til søde røde vine, såsom portvin og Recioto

Kransekage

Kransekagens sødme kræver bobler med en god portion sødme, såsom sødere Champagne (demi-sec & doux), Asti og Cava. Finder du tørre bobler til kransekagen, vil boblerne fremstå sure og du vil have spildt penge på dyre bobler. 

Hvis du har spørgsmål til sammensætning af mad og vin til nytår, er du meget velkommen til at kontakte os via kontaktformularen. 

Scroll til toppen

Er du fyldt 18 år ?