Trebbiano

0 produkter

Der er i øjeblikket ingen produkter i denne kollektion.

Drue med et højt udbytte 

Trebbiano er en drue med højt udbytte, og producerer friske og frugtige vine, men de holder ikke for længe; der er nogle dejlige vinstilarter, men du er mere tilbøjelig til at finde Trebbiano brugt i brandy; dette er også den traditionelle drue, der bruges til at lave balsamico eddike. 

Trebbiano på vinmarkerne 

Generelt har druen et højt afkast, med høj klasevægt og god frugtbarhed. Den er sen spirende, hvilket afbøder forårsfrosten, men har brug for masser af sol for at modnes fuldt ud, selvom den tilpasser sig mange vækstbetingelser. Den bedste måde at identificere Trebbiano på i vingården kan være, at spidserne af dens klaser ofte er delt i to. Mens sorten stadig skal forbindes med nogen fremragende tørre hvide, er der i de senere år blevet forsket betydeligt i at optimere frugtkvaliteten i vingården.

Historien bag Trebbiano

Det menes, at Trebbiano blev introduceret til Frankrig i løbet af det 14. århundrede, da den pavelige domstol flyttede fra Rom til Avignon i den sydlige Rhône-dal. I det 15. og 16. århundrede blev sorten brugt i forskellige dele af det sydøstlige Frankrig under navnet Ugni Blanc. Dens popularitet faldt i de efterfølgende århundreder. Den findes nu kun sjældent i nogen af ​​Frankrigs middelhavsvinområder.

Hvad kan serveres med denne drue?

Som en tør hvidvin passer Trebbiano godt sammen med hårde italienske oste, skaldyrspasta, hvid pizza, stegt kylling og endda pesto.