Indkøbskurv
Ingen produkter i kurven

Available Filters

Pris

Land

Område

Drue

Ruwer

Ruwer er et meget lille område i Tyskland som kun bliver mindre, fordi de store byer omkring bliver større. Det var et område som engang var ejet af kirken. Selvom området ikke er det største kvadratmetermæssigt, kan vi hos Greatwine klart anbefale disse vine.

Filter

Viser alle 2 resultater

  • Karlsmühle Kaseler Nies'chen Riesling Kabinett 2019 Ruwer hvidvin
    v/6 flasker

    Karlsmühle Kaseler Nies’chen Riesling Kabinett 2019 Ruwer

    109 Kr.

    Out of stock

    Læg i kurv
  • Karlsmühle Kaseler Nies'chen Riesling Spätlese 2019 Ruwer hvidvin
    v/6 flasker

    Karlsmühle Kaseler Nies’chen Riesling Spätlese 2019 Ruwer

    129 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv

Selve vinområdet i Ruwer 

Ruwer er et lille distrikt i Tysklands Mosel vinområde, som indtil 2009 var kendt som Mosel-Saar-Ruwer. Der er omkring 190 hektar vinmarker i Ruwer, sammenlignet med omkring 750 hektar i Saar og 9.000 hektar i Mosel som helhed. 90 procent af Ruwers vinmarker er plantet til Riesling. Vinavl og vinfremstilling her går tilbage til romertiden. Nogle af de tidligste beviser blev opdaget i en grav fra en Ruwer-vinmager. Det blev opdaget i Mertesdorf, der dateres tilbage til det 2. århundrede e.Kr. 

Området ligner Mosel 

Ruwer vinavlszonen følger Ruwer-dalen sydøst fra selve byen Ruwer ved Mosel-floden i 10 kilometer til Morscheid, hvor vinmarkerne slutter og skoven begynder. I lighed med meget af Mosel-vinregionen findes vinmarker plantet på stejle skråninger med skiferbaseret jord, der giver ideel varmetilbageholdelse.

Her har druerne det bedst  

Der laves nogle gode vine omkring Waldrach, men det er den 3 kilometer lange strækning af den nedre Ruwer. Det er fra Kasel til landsbyen Ruwer, hvor de bedste eksempler på Ruwer vin fremstilles. De bedste vingårdssteder her ligger over vandløbene, der fodrer Ruwer floden, som tilbyder sydlig eksponeringer, hvilket giver vinstokke solskin hele dagen. I modsætning til store dele af Mosel, har disse steder tendens til at være ejet direkte af individuelle godser.

Riesling

Unge tørre rieslinger har en tendens til at være meget lyse i farven, nogle gange har de en lille guldantydning, afhængigt af regionen og vinfremstillingen. Sødere stilarter har en tendens til at være betydeligt mere gule/gyldne i nuancen. Mest karakteristisk er Rieslings aroma, primært på grund af dets høje niveauer af monoterpener (som det også er tilfældet med Muscat). Riesling i næsen kan løbe fra citrus (citron og/eller limefrugter er hyppige), hvide blomster ogl honning-, nogle gange muskusagtige og krydrede noter.