Nebbiolo

Filter:

Pris
Den højeste pris er 699,00 kr Nulstil
kr.
kr.
Årgang
0 valgt Nulstil
Land
0 valgt Nulstil
Område
0 valgt Nulstil
Drue
0 valgt Nulstil
Volume (cl)
0 valgt Nulstil

11 produkter

Barolo DOCG 2019
163,00 kr
Ricossa
Barolo DOCG 2019

Vivino

4.0

163,00 kr
Barbaresco DOCG 2015
165,00 kr
Ricossa
Barbaresco DOCG 2015
165,00 kr
Nebbiolo 'Prinsiot' Langhe 2021 DOC
179,00 kr
Fratelli Alessandria
Nebbiolo 'Prinsiot' Langhe 2021 DOC
179,00 kr
Barolo Verduno DOCG 2017
349,00 kr
Fratelli Alessandria
Barolo Verduno DOCG 2017

Robert Parker’s wine advocate

94

349,00 kr
Barolo San Lorenzo 2018
449,00 kr
Fratelli Alessandria
Barolo San Lorenzo 2018
Udsolgt
Barolo Chinato
237,00 kr
Fratelli Alessandria
Barolo Chinato
237,00 kr
Barolo Riserva 2016
195,00 kr
Ricossa
Barolo Riserva 2016
195,00 kr
Barbaresco DOCG 2013 Ricossa
Udsolgt
Recommend Icon
Barolo Verduno DOCG 2018
345,00 kr
Fratelli Alessandria
Barolo Verduno DOCG 2018

Robert Parker’s wine advocate

94

345,00 kr
Barolo ”La Foia” DOCG, 2017
395,00 kr
Curto Marco
Barolo ”La Foia” DOCG, 2017
395,00 kr
Recommend Icon
Barolo ”La Foia” Riserva DOCG, 2015
699,00 kr 799,00 kr
Curto Marco
Barolo ”La Foia” Riserva DOCG, 2015
699,00 kr 799,00 kr
-13%

En tår også er man fanget 

At smage Nebbiolo vine kan være en meget fængslende oplevelse, fordi de er blomsteragtige og de lette røde frugtaromaer, antyder at vinen er lettere end den er. Når du tager en tår af Nebbiolo vil du opleve en læderagtig, gribende høj tannin (afhænger af vinens stil), der virker som om den klemmer indersiden af dine læber til forsiden af dine tænder. På trods af sin garvesyrestruktur synes vinens frugtige smag af kirsebær og hindbær, understøttet med aromaer af rose og anis. I de mere kølige år bliver Nebbiolo en smule urteagtig med en mere syrlig tranebærfrugt. 

Parringsforslag til Nebbiolo 

Med Nebbiolos delikate aromaer, men dristige tannin, vil det være smart at søge efter mindre vildt kød, der har nok fedt til at absorbere alt den tannin. Vinens syreindhold giver den mulighed for at matche med højere syreholdige fødevarer. Hvis man vil kan man også servere en vinaigrettebaseret sauce, men det vigtigt at man husker at balancere. Det gør man ved at tilsætte nok smør, fedt eller olivenolie til at komplimentere vinenss tannin. Selvom man traditionelt har parret Nebbiolo med italiensk mad, så har der været rigtig god respons på at parre den med det asiatiske køkken.  

Hjemstavnsfølelse   

Nebbiolos hjemstavnsfølelse er stærk: især hvis man bevæger sig tættere på Piemonte, og jo tættere på man kommer, desto bedre bliver vinene også. Lombardiet har visse arealer, som også dyrker Nebbiolo virkelig godt. Argentina, Australien og Californien har mindre arealer, men vinene når kun sjældent højderne fra Piemonte.