Chilensk rødvin

I Chile har man de sidste 20-30 år arbejdet på at blive en dygtig og vigtig vinproducent. Dette er i høj grad lykkes for Chile, der i dag producerer noget fantastisk kvalitetsvin til prisen. Et af de bedre områder at dyrke vin i er den centrale del af Chile, hvor 75 % af landets vin produceres. Her benyttes især de berømte druer Cabernet Sauvignon, Pinot Noir og Merlot til at producere god chilensk rødvin af høj kvalitet. Nedenfor ser du hele vores udvalg af chilenske vine. Hvis du er i tvivl om hvilken vin, du skal vælge, så hjælper vi dig hellere end gerne. Du er altid mere end velkommen til at kontakte os for at få sparring. Vi glæder os til at høre fra dig. 

Vintyper
Sortér efter pris
- DKK
Sortér efter land
Sortér efter druer
Sortér efter område

Viser alle 8 resultater

Vine fra Chile varierer bredt grundet det meget varierende klima

Chile ligger i den vestlige del af Sydamerika og er et langt og smalt formet land på over 756.096 km2, med minimum 106.000 ha vinproduktion. Den østlige del af Chile grænser op til Andesbjergene, og stort set hele landets vestlige side udgør kystlinje ud til Stillehavet. 

Fordi landet strækker sig over et så stort område på tværs af breddegrader, har Chile et meget varierende klima – det er faktisk det sydligste land i verden, der ligger tættest på Antarktis, hvorfor klimaet i den sydlige del i høj grad er påvirket af kulden herfra. Den nordlige del af Antarktis udgøres derimod i høj grad af ørken og et langt varmere klima. Dette reflekteres også i den chilenske vinproduktion, der i de centrale vindale i højderne påvirkes af et køligt klima, og som i den nordlige del har et markant varmere klima for dyrkning.

Chilensk rødvin

Størstedelen af den chilenske vinproduktion bliver dyrket i Valle Central i den centrale del af Chile. Her dyrkes 75 % af landets vinproduktion. Vinene fra dette område er lette og frugtige og er derfor generelt meget populære. Chiles tre mest berømte vindistrikter ligger her: Valle Maipo, Valle Rapel og Valle Maule. 

Oprindeligt havde Chile sin egen drue, ‘Pais’, der for nogle årtier siden var meget udbredt. Siden har de berømte rødvinsdruesorter Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir vundet indpas i takt med de store internationale investeringer i landets vinproduktion. Især Cabernet Sauvignon har en fantastisk vækstbetingelse i det chilenske klima, som giver udsøgte og smagsbalancerede rødvine. 

I dag er Chile et anerkendt land inden for vinproduktion, som producerer udsøgt chilensk rødvin til prisen.

Du finder den bedste chilenske rødvin hos Greatwine

Hos Greatwine gør vi meget ud af at vælge vores vine, og derfor har vi også fundet de bedste chilenske kvalitetsvine til prisen. Har du brug for at vide mere om vores chilenske vine, er du altid velkommen til at kontakte os for at høre nærmere. Du kan se hele vores udvalg af rødvine her.

 

Scroll til toppen