Pinot Noir

Pinot Noir er en af de ældste druesorter i verden og samtidig en af de druesorter, der har den største fanskare. Oprindeligt stammer Pinot Noir fra den franske vinregion Bourgogne og har dermed været med til at give Bourgogne det flotte ry verden over. Druen betragtes i dag som en af de bedste druesorter, der findes. Nedenfor ser du Greatwine’s udvalg af særdeles gode rosévine lavet på Pinot Noir.

Vintyper
Sortér efter pris
- DKK
Sortér efter land
Sortér efter druer
Sortér efter område

Viser alle 4 resultater

  • Tilbud!

Pinot Noir

Pinot Noir-druer bliver dyrket over hele verden, mest i de lidt køligere temperaturer, hvor forholdende er optimale for den skrøbelige drue. Druerne er hovedsageligt associeret med den kendte, franske vinregion Bourgogne og menes at være helt op til mellem 2000 år gamle og datere tilbage til Romertiden. Udover at blive anvendt til produktion af forfriskende rosévine, som du finder et skønt udvalg af her, bruges Pinot Noir til at lave rødvin over hele verden, og også til at lave Champagne og mousserende hvidvine.

En skrøbelig og elegant drue

Drueklasen hos Pinot Noir er lille og formet lidt ligesom en grankogle, og druen er faktisk lidt mere vanskelig at dyrke sammenlignet med andre druesorter, da skindet på Pinot Noir-druerne er meget tynde, hvilket gør dem følsomme over for vejrforhold, klima og jordbundsforhold. Den tynde skal og de naturlige lave mængder af fenolforbindelser gør, at der oftest produceres mere letfarvede og mindre kraftige vine med lavt indhold af tanniner, sammenlignet med druesorterne Cabernet Sauvignon eller Syrah. Unge vine lavet på Pinot Noir har for det meste røde frugtaromaer af kirsebær, hindbær og jordbær. Som vinen aldrer, har Pinot Noir potentiale til at udvikle andre aromaer, som kan bidrage til mere kompleksitet i vinen. Vine lavet på Pinot Noir har, dyrket i de rette hænder, en enestående smag af elegance og sensualitet.

Pinot Noir over hele verden

Hjemmet for Pinot Noir er i det Franske Bourgogne, mere specifikt Côte-d’Or. Druesorten er siden plantet og dyrkes i dag i Argentina, Australien, Bulgarien, Canada, Chile, Georgien, Grækenland, Israel, Italien, Kosovo, Kroatien, Makedonien, Moldova, New Zealand, Rumænien, Schweiz, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Sydafrika, Tjekkiet, Tyskland, Ukraine, Ungarn, Uruguay, USA og Østrig. Især USA er blevet en stigende Pinot Noir-producent.

Vil du vide mere?

Hos Greatwine har vi gjort meget ud af at vælge de helt rigtige vine lavet på den fantastiske drue. Du er mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for sparring på hvilken Pinot Noir-vin, du søger, eller hvis du skulle have spørgsmål til vores sortiment. Vi hører hellere end gerne fra dig. Du kan også se vores udvalg af Pinot Noir-rødvine her.

Scroll til toppen

Er du fyldt 18 år ?