Girlan Cuvée Flora Rosso Riserva 2015 Alto Adige DOC

DKK 225

- v/6 flasker

DKK 281

- v/1-5 flasker

Ikke på lager

Druer

,

Land

Område/distrikt

Vinmager Gerhard Kofler har begået en dejlig riserva med dette blend af 60 % cabernet sauvignon og 40% merlot fra marker i ca. 500 meters højde.

2015 er en relativt varm og vellykket årgang med perfekt balance mellem elementerne.

Nydes ved en serveringstemperatur på 16-18° til en stegeret med okse eller vildt, gerne med en rødvinsbaseret sauce.

Dyrkningen af cabernet sauvignon og merlot i Alto Adige-Südtirol er en risikabel affære, da vi klimamæssigt er på grænsen af, hvor druerne kan modnes til perfektion. Omvendt opstår der i dette spændingsfelt nogle smukke vine, når alt lykkes. Drueklaserne høstes i små kasser, så de når intakte frem til det nyrenoverede, pumpefri ‘gravity flow’ vineri. Her gæres der på rustfrit stål, mens den videre færd foregår på barriques i ca. 20 måneder inden assemblage og dernæst knapt et års lagring på flaske inden frigivelse.

Farven er dyb med en flot glans, mens duft og smag har æterisk og balsamisk skovbærfrugt, blomme, skosværte, frisk laurbærblad samt ristede, fadafledte aromaer. Girlan Cuvée Flora Rosso Riserva har en saftig, sund frugt, der balanceres af lagringsaromaer samt den friskhed, der er typisk for ’bjergvin’, og som fungerer som modpol til vinens store fylde, så kort fortalt; tør uden at være sur, fyldig uden at være tung.

Etiketten er uhøjtidelig og skøn, med den lokale kunstner, Paul Flora, stående bag den geniale streg.

Det giver mening at nyde vinen nu, men der er også et betragteligt lagringspotentiale; 10 år fra høst er nok konservativt sat.

Gratis fragt

Du får gratis fragt ved køb for minimum 999,-

Hurtig levering

Vi leverer direkte til din dør på 2-4 dage.

Personlig service

Ring eller skriv for personlig rådgivning

Scroll til toppen

Er du fyldt 18 år ?