Smagekasse - Riesling

Tilbud!

Smagekasse - Riesling

DKK 699

v/1 kasse

Gå på opdagelse i rieslings univers. Smag dig igennem denne kasse af dejlige vine fra udvalgte huse i Tyskland, Frankrig og Østrig. Riesling er en aromatisk druesort med megen syre. Den bruges både til tørre, halvsøde og søde hvidvine – sågar også til mousserende vine. Vi har sammensat en smagekasse til en rimelig penge i den tørre og halvtørre ende, som de fleste danskere foretrækker.

Smagekassen indeholder:

1 stk. Zöhrer Sand 1 Riesling 2019

Vinhuset Zöhrer har rødder tilbage til Babenberger dynastiet omkring år 1300 hvor den tyske Kong Albrecht 1. uddelte landbrugsjord, skove og vinmarker til sine 20 mest trofaste tilhængere. De 20 godsejere og deres efterkommere passede herefter jordlodderne i fælleskab. I 1923 blev markerne fordelt mellem de 20 ejere, og i dag er der kun 3 af disse tilbage, heriblandt familien Zöhrer.

Zöhrer har ialt 14 hektar vinmarker i forskellige områder, beplantet med Grüner Veltliner, Riesling, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Chardonnay, Rivaner og Gelber Muskateller, samt med de røde sorter som Zweigelt, Blauer Portugieser, Merlot, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir. Vingården er flere gange kåret som en af Østrigs bedste vingårde.

Druerne til denne vin kommer fra vinmarker på de sandholdige terrasser på skråningerne omkring Krems.

Sand 1 Riesling har en lys grønlig farve og en behagelig forfriskende aroma af fersken. Smagen indeholder en velafbalanceret syre og ender med en lækker frugtagtig eftersmag.

En fantastisk, let og tør Riesling.

1 stk. Karlsmühle Kaseler Nies’chen Riesling Kabinett 2019 Ruwer

Vinene fra Ruwer er en anelse mindre blomstrede i stilen end Mittel-Mosels men med en mere grøn-krydret stil og salte mineraler. Kaseler Nies’chen er en forholdsvis stor mark, men langt størstedelen hører ikke desto mindre til det bedste terroir, som Ruwer kan byde på.

Denne riesling kabinett byder på lidt sødme, der holdes fornemt i skak af en frisk, lime-drevet syre. Duft og smag har elementer af lime, gule blommer, æble med en lækker mineralitet fra den skifferholdige mark. Her finder man den unikke kombination af koncentration og lethed, som kun de tyske vine besidder.

1 stk. Riesling Sprinzenberg 2019 Kremstal DAC

Mikroklimaet omkring Sprinzenberg med stor temperaturforskel mellem dag og nat giver en lang vækstsæson og en meget levende syre i vinen. Dette er husets mest transparente vin med slank, forfinet elegance, vidunderlig klar riesling-frugt og en kølig mineralitet. Geyerhofs mest ydmyge riesling ligger på et kvalitetsniveau, som mange Alsace-huses topvine end ikke når!

Foretrækker man mere modne nuancer i sin Riesling, så holder vinen snildt 5 år efter høstår.

1 stk. Boeckel Riesling Alsace 2019

Familien Boeckel har rødder i landsbyen Mittelbergheim, hvor de har dyrket druer og produceret vin i 400 år. Domænes nuværende forretning blev etableret i 1853, da Frédéric Boeckel begyndte at sælge vin under familienavnet.

Boeckel producerer en bred vifte af vine baseret på druer sylvaner, pinot gris, pinot blanc, gewurztraminer, riesling, muscat og pinot noir. Vinene fremstilles i traditionel stil i forskellige kvalitetsniveauer fra AOC Alsace, Vendages Tardives til Grand Cru samt Crémant d’Alsace. Ved at bruge organiske metoder og lidt indblanding i kælderen er målet at producere vine af høj kvalitet, der afspejler de forskellige druer og voksesteder.

Frugtagtig næse, æbler, citrus, hvid stenfrugt, blomsteragtige noter, antydninger af mineraler. Det er koncentreret med en dejlig æblekarakter, god syre, tør eftersmag, der holder godt og længe.

1 stk. Riesling Tradition 2016

Cuvée Tradition er en tør, elegant riesling fra Moltés, et familieejet hus beliggende i Pfaffenheim. Riesling er kongedruen i Alsace, der med sin kombination af lethed og intensitet er velegnet både som solo-vin såvel som til en ekstremt varieret række af madkombinationer.

Nydes afkølet ved 8-10°.

1 stk.  Riesling QbA Feinherb 2019

Alle druer stammer fra egne, stejle marker i Ruwer, der domineres totalt af den dybtgående skifer iblandet en smule kvartsitkrystaller hist og pist. Vinen udviser en vidunderlig saftig, blomstret frugt kombineret med en god syre, der sammen med den krystalklare skifermineralitet byder på en uimodståelig kombination. En virkelig sund og velproportioneret sag. Denne Riesling er en såkaldt Riesling ’Feinherb’, hvilket i praktisk forstand betyder en Riesling, der byder på et anstrøg af sødme i frugten, der holdes fornemt i skak af en frisk syre, så helheden smagsmæssigt opfattes som ’næsten tør’.

Duft og smag i denne Riesling har elementer af lime, citron, gule blommer, grønne æbler, lidt kanel og med en lækker mineralitet fra den skiferholdige undergrund samt i frisktappet version en smule præg af spontangæringen. Her finder man den unikke kombination af intensitet og lethed, som kun de tyske vine besidder.

Vi anbefaler en serveringstemperatur i omegnen af 6-10°.

Indhold i cl.

Druer

Prisgaranti

Hurtig levering

Vi leverer direkte til din dør på 2-4 dage.

Personlig service

Ring eller skriv for personlig rådgivning

Smagekasse - Riesling

Scroll til toppen
Tilbud!

Er du fyldt 18 år ?