VZ Douro Tinto 2014

VZ Douro Tinto 2014

DKK 249

v/1 flaske
Land

Indhold i cl.

Druerne til denne diminutive produktion på knapt 1.800 flasker kommer fra vinstokke, der har rundet de 50 år og dermed via sin alder fra naturens hånd yder små mængder af ekstraktrige, tykskallede druer.

Marken ved Rio Torto rummer et virvar af forskellige druesorter (’field blend’), en beplantningsmetode man brugte i gamle dage, som sikrede et stabilt høstudbytte. En nyttig sidegevinst er en kompleksitet i den færdige vin, som er svært opnåelig i den moderne verdens øgede fokus på monovarietal-vine.

Cristiano van Zeller er ingen stor fan af den ellers hypede touriga nacional, og der er derfor kun mikroskopiske mængder at finde i vinen, men ellers er de andre klassiske ’portvinsdruer’ at finde i blendet sammen med en lang række af sørgeligt oversete sorter.

Druerne fodtrædes i granit-lagares, hvor de knuste druer hygger sig, inden gæringen starter, delvist i lagares og delvist på tank, hvor pigeage er udføres manuelt. Efter gæringen lagres størstedelen af vinen på 21 måneder på 2. og 3. års barriques, primært fra Seguín Moreau og Taransaud, hvilket sammen med den forsigtige ekstraktion har giver fantastiske tanniner med en perfekt fenolisk modenhed.

Duft og smag viser nu en ungdommelig tæt vin med modne skovbær, balsamiske elementer, viol, syltekirsebær, blåbær, kakao samt eg af superlativ kvalitet. Der er stor, sømløs fylde i vinen, hvor den store koncentration ikke giver et dystert indtryk, men blot minder om, at her er grundstof nok til lang tids lagring.

VZ 2014 smager dejligt nu, hvor det polerede fra vinifikationen harmonerer med Douro-druernes vildskab.

Nyd vinen nu og de næste 10-15 år frem til stegeretter med okse eller hårvildt.

Prisgaranti

Hurtig levering

Vi leverer direkte til din dør på 2-4 dage.

Personlig service

Ring eller skriv for personlig rådgivning

Scroll til toppen

Er du fyldt 18 år ?