Gewürztraminer er ligesom den voksne version af Moscato. Mens Gewürztraminer vinen har mange ligheder med Moscato, har den også højere alkoholindhold, mere slående aromaer og lavere syre. Alle disse egenskaber gør Gewürztraminer sværere at bæle i sig, og gør den dermed mere ‘voksen’.
Gewürztraminer er ikke altid sød
Gewürztraminer er en aromatisk drue som Muscat (Moscato), Riesling og Torrontés. Den ha en sød smag blot på grund af vinens duft. Generelt har Gewürztraminer et gram eller to restsukker i sig. Men på grund af de øgede aromaer, højere alkohol og lavere surhed smager mange Gewürztraminer sødere, end de faktisk er.
Her kommer druen fra
Gewürztraminers hjemland ligger ved foden af Alperne. Det er en lyserød drue, ligesom Pinot Gris/Grigio, der også vokser rigtig godt i køligere klimaer. Druen stammer fra Tyskland, men gennem flere hundrede år har den udbrdt sig til Alperne, herunder Italien, Ungarn, Rumænien, Kroatien, Frankrig og Slovenien.
Tænk eksotisk
Gewürztraminers bedste parringer sker, når du træder uden for det traditionelle franske køkken og oplever andre fødevarer i verden. Mellemøstligt og marokkansk køkken, der både bruger nødder og tørret frugt med ristet kød, er gode eksempler på de typer køkken, man kan nyde med Gewürztraminer vin. Når du parrer Gewürtztraminer med mad, tænk på, hvordan vinens blomsteraromaer og noter af ingefær vil fremkalde ingefær og rosenvand, der nogen gange bruges i en ret.