Emilia-Romagna området byder på Lambrusco
58 000 hektar er under vin i Emilia-Romagna, næsten halvdelen ligger i sletten. Der produceres næsten 5 millioner hektoliter vin. En af de mest berømte druesorter i regionen er Lambrusco, som hovedsageligt er sød og mousserende udviklet omkring Modena.
Lambrusco er den mest kendte vin fra Emilia-Romagna. Navnet Lambrusco dækker over røde mousserende vine samt omkring 60 druesorter, som vinen er lavet af. De mest almindelige druesorter er dog Lambrusco Salamino og Lambrusco Grasparossa.
Der er meget mere end Lambrusco
Vinregionen Emilia-Romagna har også succes med at producere rødvine fra druesorten Sangiovese. Sangiovese er den mest udbredte italienske druesort. Den producerer vidunderlige vine som Brunello di Montalcino, Chianti og Montepulciano. I vinområdet Emilia-Romagna udtrykker rødvine fra Sangiovese stilen en rødviolet farve, bæraroma og silkebløde tanniner. Blandt rødvinene kan du også finde Barbera, der kan levere tiltalende og lige til rødvine.
Ud over Sangiovese og Lambrusco spiller Pinot Noir en vigtig rolle blandt de røde druesorter i Emilia-Romagna. I mellemtiden har avlerne også internationale sorter, som Sauvignon Blanc, Chardonnay og Cabernet Sauvignon i deres portefølje.
Det geografiske landskab i Emilia-Romagna
Områdets geografiske mangfoldighed er betydelig, og spiller en vigtig rolle i at skabe de forskellige terroirer, der findes her. I vest viger de bølgende bakker og Apennin-toppe for de lavereliggende sletter øst for Parma, Modena og Bologna. Og ud over det har vi kystsletterne i Ferrara-provinsen, hvor en bemærkelsesværdig del af landet ligger lige under havoverfladen. Floden Po flyder fra vest til øst på tværs af alle disse træk og markerer regionens nordlige grænse og forbinder Apenninerne med Adriaterhavet.