En utrolig alsidig drue
Som druesort i vine er Chenin Blanc en alsidig sort. Det kan være en tør eller sød destillation eller en flaske mousserende vin. Vinmagerens stil er en del af årsagen til druens alsidighed af smagsprofiler.
Friske, tørre Chenin Blanc-druer, der er gæret, producerer vin med en smagsprofil på: pære, fersken, ingefær og
kamille
En mere fyldig smagsprofil opstår, når du efterlader sukker i druerne under vinfremstilling, og producerer vin med en smagsprofil på. Det kan være: ingefær, jasmin, pære og passionsfrugt.
Sødere versioner af Chenin Blanc-vine tilbyder smagsprofiler af: mandarin, persimmon, ristet mandel, vanilje, ingefær og mango.
Mousserende Chenin Blanc
Chenin Blanc har en let til medium krop. Mousserende stilarter, der er klassificeret som søde eller demi-sec, men kan også være tørre (også kendt som Brut). De tørre versioner har typisk Chenin Blancs klassiske smagsegenskaber af: æbleblomst, ingefær, citron, guava, blomme og ananas
I det kølige klima i Loire Valley, som ligger i Californien. Her er der en stor Chenin Blanc-producent, og druerne er interessante i deres modning. Derfor bliver der skabt mousserende vin ved hjælp af umodne høstede druer.
Svært ikke at elske denne drue
Det er svært ikke at elske Chenin Blanc. Den er alsidig i stil og sødme og har evnen til at tilpasse sig en bred vifte af smag. Chenin Blanc laver smidige, tørre sommerhvide og mousserende vine. Den tilbyder også egetræslagrede stilarter med smag, der ligner
Chardonnay. Der er således virkelig en Chenin Blanc vin til enhver lejlighed.
På grund af Chenin Blancs fantastiske syrlighed og iboende søde smag, vil du opleve, at den passer godt sammen med fødevarer, der har et sødt og surt element. Sydøstasiatiske retter eller svinekoteletter med æbler parret med en rigere og sødere stil.
Frankrig elsker den
I den køligere Loire-dal i
Frankrig kan modenheden af Chenin Blanc være så ujævn, at druer normalt udvælges manuelt i successive passager gennem vingården.
Meget sure, mindre modne druer udgør en god base for mousserende vine.
Modne druer bruges i de rigt aromatiske, off-tørre stilarter.
I slutningen af høstsæsonen, er de sidst plukkede druer påvirket af ædelråd, som koncentrerer druernes sukkerarter og giver rige smag af appelsinmarmelade, ingefær og safran. Disse senhøstede druer går til blanding af de berømte søde vine i regionen, herunder Quarts de Chaume og Bonnezeaux.