GREATWINES BEDSTE ROSÈVINE

Rosévin er blevet en favorit blandt vinelskere verden over takket være sin forfriskende karakter og alsidige evne til at ledsage en række forskellige retter. I denne guide vil vi udforske nogle af de bedste rosévine fra GREATWINES-sortimentet og dele vores anbefalinger til, hvordan du bedst kan nyde dem. Uanset om du er nybegynder eller erfaren vinelsker, er der noget for enhver smag i denne samling af førsteklasses rosévine. Vi vil også præsentere vores top 5 rosevine, der er sikre valg til enhver lejlighed. Fra forfriskende og tørre til sødere varianter vil vores udvalg af rosévine imødekomme enhver smag. Udforsk vores anbefalinger og opdag, hvorfor rosévin er en uundværlig del af enhver vinkælder.

1. LULU LE FRANÇAIS ROSÉ VIN DE FRANCE 2022

Denne sydfranske rose er aromatisk og forfriskende, og med sin omgængelige, ikke for stringente stil appellerer den særdeles bredt, når der skal lyserød vin i glasset.

En lækker, forfriskende rose lavet på druer fra det sydvestlige Frankrig

LULU le Français Rosé er et stålgæret sammenstik af omtrent lige dele Merlot , Malbec og Cabernet Sauvignon. Druerne hentes næsten udelukkende i det sydvestligste Frankrig, i Gascogne. Her laves dejlige vine til en pris, hvor mere feterede områdevine for længst har opgivet at konkurrere i prisklassen. De seneste 30 år er det gået stærkt med bordvinsproduktionen, og i dag står den yngste, ambitiøse generation ved roret. De har et ønske om at lave friske, rene og aromatiske vine, der udstråler umiddelbar livsglæde.

LULU er perfekt som solovin og god til fisk, kylling eller salat

Moderate 11,5 % alkohol holder hovedet klart lidt længere. Så kan man i fulde drag og større slurke nyde denne lækre sag. Duft og smag udviser aromaer af fuldmodne jordbær med en sjat solbær og forfriskende citrus. Alt dette mens rosevinens lille frugtsødme understreger den uformelle stil. Dette er en særdeles alsidig vin, der er en glimrende solovin, men også står flot til bl.a. bagt eller stegt laks, stegt kylling i egen sky, en smagfuld salat eller fiskesuppen i bouillabaise-genren. Nydes af rummelige hvidvinsglas, serveret ved ca. 6-10°, køligst hvis den anvendes som aperitif på en varm dag.  

LULU le Français Rosé Vin de France 2023

69,00 kr 129,00 kr
 
69,00 kr 129,00 krdu sparer 60,00 kr
 

2. CHATEAU BARBEBELLE "CUVÉE MADELAINE" 2023 ROSÉ, PROVENCE AOP

Château Barbebelle en tør og elegant rosé med lige dele aromaintensitet og raffinement.

En super tørstslukker fra rosé specialist

Château Barbebelle er rosé-specialister fra Provence, som dedikerer hele 75 % af produktionen til rosévin. Familieejendommen er nu under Brice Herbeaus ledelse 4. generation og ligger ca. 15 km nord-vest for Aix-en-Provence. Her står de godt 40 hektar vinstokke i et terroir med lerholdig sandsten.

Blend af grenache og syrah

Denne elegante ’Cuvée Madeleine’ er blevet til på basis af 60 % grenache og 40 % syrah, som gennemgår en kort maceration for at opnå den rigtige, sart laksefarvede vin. Duft og smag har forførende elementer af granatæble, friske jordbær, modne kirsebær med florale undertoner. Flot intensitet er pakket ind af moden frugt og en tør finish.

Denne Barbebelle rosé bør nydes..

Det er oplagt at nyde Château Barbebelle som aperitif eller glasset i utide, mens det er mindre kendt, at god rosévin som denne er fremragende madvin. Prøv den til en fiskesuppe a’la bouillabaisse, til kogte krabber, paella, stegt kylling med grøn salat, til grillet fisk eller til det stærkere fjernøstlige køkken. Vi anbefaler et rummeligt hvidvinsglas og en serveringstemperatur på 8-11°.

Cuvée Madelaine Rosé, Provence AOP 2023

115,00 kr 149,00 kr
 
115,00 kr 149,00 krdu sparer 34,00 kr
 

3. CABERNET D’ANJOU ROSÉ 2022

Cabernet d’Anjou Rosé 2021 Elysis Cabernet d’Anjou er ubesværet dejlig, mundvandsdrivende og helt nede på jorden. Dens lette sødme og friske syre giver en bred appel uden at forfalde til laveste fællesnævner.

En Loire vin med balance mellem sødme og syre

Vinen bliver til lige syd for Angers, hvor Loire-floden dovent bevæger sig mod Atlanterhavet. Her dyrkes hovedsageligt cabernet franc, men også cabernet sauvignon, som udgør en lille del af vinen. Når man køber Cabernet d’Anjou kan man være sikker på at få en vin med lidt restsødme og denne aftapning ligger på godt. 30g/liter, men også den rette syre til at sikre en særdeles balanceret vinoplevelse. Bag den sart laksefarvede vin er en forholdsvis fyldig og intens rosévin med aromaer af hindbær, jordbær, galiamelon, syrlige drops samt lidt citronverbena.

Cabernet d’Anjou Rosé 2021 er en alsidig madledsager

Foruden den oplagte vin at servere i solskin, så kan man også fornøje sig med den til melon med lufttørret skinke, chili-crabs, teriyaki-marineret laks, en stærk asiatisk ret med grønt, fisk, skaldyr eller kylling. Nydes godt afkølet direkte fra køleskabet, isspanden eller køleboksen

4. SEGREDOS DE SÃO MIGUEL ROSÉ 2021

Segredos Rosé er en tør, frisk og aromatisk portugisisk rosévin, der byder på et fantastisk forhold mellem pris og kvalitet. Det skyldes kombinationen af Alentejo-regionens lave produktionsomkostninger, dens vinvenlige terroir og et topprofessionelt vin-team, der har et moderne vineri at udleve deres ambitioner i.

Druerne plukkes om natten

Druerne i denne vin –castelão, trincadeira, aragonez (tempranillo), touriga nacional – plukkes om natten, hvor druernes syreniveau er højest og temperaturen lavest. Pulpen gærer med ind til den ønskede kombination af farve og aromaer er opnået, hvorefter der koldgæres videre (15-18°) i små to uger.

Sommerens røde bær

Duft og smag byder på sommerens røde bær i form af friske jordbær- og hindbær aromaer, mens smagen er saftigt krydret og med god længde i eftersmagen. Dette er ikke kompliceret rosé; det er velsmagende, vel-vinificeret og let drikkelig vin, der er nemt at forstå og holde af.

Segredos Rosé passer godt til..

Nyd Segredos rosé til salater, fisk, tomatiserede fiskesupper, paella, lidt sushi eller som aperitif. Nydes ung og afkølet, ved ca. 7-10°.

5. LES PEYRAUTINS PINOT NOIR ROSÉ PAYS D'OC 2022

Les Peyrautins rosé er lavet på Pinot Noir-druen; vinen er så vellavet, at druens forfinede karakter er intakt i en afrundet, velsmagende vin, der er behageligt tør. En god, vellavet sydfransk rosé på pinot noir. Vinen er afrundet og velsmagende med en behagelig tørhed.

Vinen er elegant og charmerende

Les Peyrautins Rosé er en let drikkelig, uhøjtidelig og fornøjelig størrelse. Den er hverken voldsom eller dramatisk, men tilgengæld elegant og charmerende. Vinen er holdt i en behageligt tør stil med cremede tiltag. Druerne kommer fortrinsvis fra oplandet til den befæstede sydvestfranske by, Carcassonne, der ikke blot ligger geopolitisk strategisk, men også klimatisk gunstigt ift. vinavl. Et ellers varmt middelhavsklima tempereres her af kølende vinde fra Atlanten, Cers fra nord og Marin fra Middelhavet. Disse forhold reducerer behovet for brug af sprøjtemidler markant.

Les Peyrautins Rosé har aromaer af bær og frugt og en silkeblød finish

Denne roséudgave af Pinot Noir er sart laksefarvet med bæraromaer af jordbær, vandmelon med blomstrede noter en cremet, let fylde og silkeblød finish. Beherskede 13 % alkohol dæmper gemytterne og sammen med den blide frugt giver det en udtalt let-drukket vin. På varme dage nydes vinen iskold, så den fremstår læskende, mens man til mad bør servere den omkring 8-11°.

Drop us a line

Mailing Address

Write some useful information about your business, contact information or links to various FAQ pages.

Have a question?

Link to some useful pages that your customers might want to know about.

Returns & ExchangesGeneral QuestionsReturns & ExchangesShipping Policies.