RIVESALTES

Rivesaltes: Søde Delikatesser fra Middelhavets Hjerte

Vinens Skjulte Skatte

Hvis du endnu ikke har udforsket Rivesaltes, er du ikke alene. Denne appellation gemmer på søde vine af varierende nuancer, hovedsageligt skabt fra druesorter som Grenache (Blanc, Gris og Noir). Dets territorium strækker sig over den østlige halvdel af Pyrenées-Orientales i Languedoc-Roussillon-regionen. Rivesaltes er ikke bare en vin; det er en kulturel oplevelse vævet ind i landsbyens historie nær Middelhavets strande i det sydlige Frankrig. Navnet Rivesaltes AOP har rejst sig til berømmelse som et Vin Doux Naturel, hvor gæringen stoppes med alkohol, bevarer naturlig restsødme og leverer et væld af nuancer.

Forskellige Facetter af Sødme

Rivesaltes' omfattende vinproduktion inkluderer Muscat de Rivesaltes, en ung og frugtig hedvin fremstillet af Muscat-druen, kendt for sin friske sødme. Med omkring 4500 hektar og årligt 12-19 millioner flasker, er denne vin et populært valg. Derudover udforsker Rivesaltes på andre druer og præsenterer variationer som Ambré (ravfarvet), Tuilé (teglstensfarvet) og Grenat (granat). Hver type er en rejse i sig selv, fra Ambré's let aldret præg til Tuilé's Tawny Port-lignende nydelse og Grenat's dybe, kraftige karakter, der minder om en let Vintage Port. Særlige udgaver som "Hors d'Age" (uden alder) og "Rancio" bringer unikke smagsnoter, og sidstnævnte får en oxideret smag, beriget med toner af tørret frugt, gennem stærk iltning som lagring under åben himmel.

Rivesaltes' Vinlige Klenodie

Rivesaltes er ikke bare en vin, det er et klenodie af skatte, der fortæller historien om et område, der dyrker sin unikke vintradition. Med forskellige nuancer af sødme og dybde skaber Rivesaltes en vinoplevelse, der er lige så berigende som det omgivende landskab. En udforskning af Rivesaltes' vine er en rejse gennem smag, der vækker sanserne og afslører det exceptionelle håndværk, der ligger bag hvert glas.

Rivesaltes vine

Recommend Icon
Rivesaltes Tuilé 1982
409,00 kr
Rivesaltes Tuilé 1982
Rivesaltes Ambré 1976
480,00 kr
Rivesaltes Ambré 1976
Recommend Icon
Rivesaltes Ambré 1986
350,00 kr
Rivesaltes Ambré 1986
Recommend Icon
Rivesaltes Ambré 1966
Udsolgt