Cortese

Filter:

Pris
Den højeste pris er 219,00 kr Nulstil
kr.
kr.
Årgang
0 valgt Nulstil
Land
0 valgt Nulstil
Område
0 valgt Nulstil
Drue
0 valgt Nulstil

1 produkt

Gavi di Gavi DOCG, 2021
219,00 kr
Tenuta Olim Bauda
Gavi di Gavi DOCG, 2021
219,00 kr

Der er omkring 2.950 hektar af sorten plantet i Italien. Lige under 90 procent af disse findes i Piemonte. Betydelige beplantninger af Cortese kan findes i Lombardiet-regionen Oltrepò Pavese og i DOC hvide blandinger fra Veneto-vinregionen Bianco di Custoza.

En af de fineste hvide druesorter

En af Norditaliens fineste hvide druesorter, Cortese er bedre kendt under navnet på sin mest berømte region: Gavi, også kendt som Cortese di Gavi. Med en historie, der går tilbage til det tidlige 17. århundrede, findes druen også i andre nærliggende sydlige Piemonte-regioner samt i Lombardiets vinmarker. 

Cortese druens kendetegn 

Cortese er kendt for sit høje udbytte og syrlighed, hvilket kan være druens undergang, hvis den ikke vinificeres ordentligt. Vinproducenter skal styre udbyttet og plante druen i områder, hvor den kan modnes ordentligt for at undgå at producere en simpel, neutral hvidvin med gennemtrængende syre. Cortese kan variere fra let og forfriskende til rig og lagdelt, hvilket gør den til en drue med masser af potentiale.

En lille smule krævende drue for vinmagerne 

I Veneto-regionen blandes Cortese i Bianco di Custoza-vine sammen med Trebbiano og Garganega. Den findes også i Oltrepò Pavese-vine fra Lombardiet mod øst. Cortese skal overvåges nøje i vingården for at sikre succes. Det er en kraftig, produktiv vinstok, og hvis udbyttet ikke holdes i skak, kan vinene være intetsigende og uden karakter. Modenhed er et andet nøgleproblem – mens det klarer sig godt i Gavis varme omgivelser, kan det kæmpe for at modne fuldt ud i andre dele af Piemonte. Dette fører til vine med næsten uoverskuelig høj syre, hvorfor Cortese oftere bruges som en mindre blandingsdrue uden for hjembyen.

Mad parringsforslag 

En fremragende vin til at kombinere med mad inspireret af det norditalienske kystkøkken, herunder duftende pestopastaer og skaldyrsretter med basilikum og citron.