Glera eller Prosecco
Glera er en grøn drue som tidligere gik under navnet Prosecco, dette blev dog ændret for at beskytte Prosecco og dens oprindelse og kunnen i 2009. Nu er Prosecco et områdenavn for distriktet Presecco i Norditalien, men tag ikke fejl, Glera anses stadig af mange som værende hjørnestenen i Prosecco.
Glera dyrkes mest i sit hjemsted, Presecco område i
Veneto, Italien. Samt i et lille omfang i Slovenien ellers i Italien og Nordøstlige del af Victoria i Australien.
Smagen i druen
Glera druen har en mild og neutral smag. Dette gør at Glera mest er kendt som Prosecco, hvor druen udgør mindst 85% af dens indhold. Duft og smag giver et hin af citrus, honningmelon, pære eller hvid fersken. Oftest har vine med Glera druen en frisk syre og lavt alkohol indhold.
Forskellen på Champagne og Prosecco
Forskellen på prosecco og champagne ses udover at Champagne er restriktivt til Champagne området i Nordfrankrig, også at Prosecco har en anderledes fremstillings metode kaldt tankmetoden (Charmatmetoden).
Prosecco har oftest en sødere smag end Champagne og anbefales derfor til saltede oste, frugt, asiatiske retter, sushi og generelt fisk og skaldyr.