Prosecco

Hvordan fremstilles prosecco?

Introduktion til indlægget:
“Glera” lyder måske, eller måske ikke, bekendt. Dette er dog navnet på den drue, som hovedsagligt bruges til produktion af den populære vin. Dog produceres der også på Bianchetta, Verdiso, Pinot Noir med flere. Ordet kan oversættes til “næsten tør” og fremstilles i “Prosecco-distriktet”. Vinen gærer i en tryktank, denne metode kaldes også Charmat-metoden. Ved gæring på tryktank bliver boblerne ofte mere markante, end det ses ved mange andre mousserende vine, som ofte gæres på flaske.

Er prosecco champagne?

Nej! Det er det bestemt ikke. For at det er en champagne, skal det komme fra et bestemt område. Det samme gør sig også gældende her. Den skal ligeledes komme fra et bestemt område. For en champagne gør det sig gældende, at den skal være produceret i champagne-distriktet. For en prosecco skal den være produceret i distriktet med samme navn. Herunder nærmere bestemt Friuli og Veneto, som ligger i den nordlige del af Italien. Dette distrikt har det helt rigtige klima til at kunne producere netop denne smag.

Godt at vide om prosecco

Der findes overordnet to typer, Spumante og Frizzante. Førstnævnte er der flere bobler i end sidstnævnte. Spumante og Frizzante brillerer ikke kun i bobler, men også smag. Spumante går ofte godt som aperitif grundet dens mængde af bobler. Hvor frizzante går godt til fisk og lettere retter. Dette skal kun ses overordnet, da det selvsagt kan variere. Ligesom man eksempelvis ikke kan skære en portvin som Kopke Colheita over en kam, så kan man det heller ikke her. En ekstra lille fun fact kan være, at vintypen har fået meget øget opmærksomhed grundet drinken Aperol Spritz, som er stormet frem de senere år. I denne drink indgår Prosecco nemlig.

Høj kvalitet

Uanset hvad du søger, så er alt her på siden nøje udvalgt. Vi går meget op i at levere høj kvalitet, hele vejen fra A-Z. Uanset hvilken type vin du søger, så er du kommet til det rette sted. Vi er eksperter, så tøv endelig ikke med at kontakte os. En snak er altid uforpligtende og gratis. Vi vil hellere end gerne rådgive dig den rigtige retning, uanset om du søger en enkelt vin eller flere vine til et større arrangement. Vi glæder os til at høre fra dig!

Prosecco

Find hele sortimentet