Ikke så nem at finde
Det kan måske overraske dig at vide, at Sangiovese faktisk er ret svært at finde udenfor Italien. Med hensyn til verdensplantninger er Sangiovese mindre hyppigt, end den ikke særlig kendte Mourvedre. Sangiovese-druen er lidt af en kamæleon; nemt ved at ændre sin genetik, så den passer til miljøet. Der er mange forskellige mutationer af sorten over hele Italien. Hvilket resulterer i meget forskelligt smagende vine. Fra de delikate blomsteragtige jordbæraromaer fra Montefalco Rosso, til de intenst mørke og tanniske vine fra Brunello di Montalcino. Sangiovese vin har noget for enhver smag.
Sangioveses smag
Sangiovese er velsmagende. På grund af sin evne til at være en kamæleon, tilbyder Sangiovese vine en bred vifte af smag fra meget jordnær og rustik, til runde og frugtbare. Det er tilfældet med mange Chianti Classico. Uanset hvor den er dyrket, udviser den altid kirsebærsmag med mere subtile noter af tomat. Den næste gang du prøver en Sangiovese. Burde du dedikere dig selv til at sidde og snuse til den et stykke tid. Med tiden vil du opdage, at aromaerene bevæger sig mod tørrede kirsebær, figner og roser – især hvis vinen er ældre.
Sangiovese parringere
Sangiovese passer sammen med en bred vifte af fødevarer på grund af dens medium vægtede krop og krydrede karakter. Brug Sangioveses smag som en komplimenterende smag der indeholder urter og tomater. Denne teknik vil faktisk bringe mere frugtagtig smag frem i vinen. En Sangiovese med høje tanniner vil fungere perfekt sammen med rigt stegt kød, pølser og hårde oste