MONTHÈLIE

Monthélie: En Fornem og Ganske Lille Vinby

Monthélie er en ædel og charmerende vinby, beboet af kun 176 indbyggere i 2008. Den har en enestående beliggenhed højt oppe på Côte d'Or, imellem de velkendte vinområder Volnay og Meursault. På trods af sin beskedne størrelse præsenterer Monthélie stolt smukke huse, som bærer vidnesbyrd om byens lange historie, sandsynligvis ældre end det Monthelio, der findes i arkiverne i Autun.

Monthélie fremstår som en lille perle i Bourgognes vinverden, takket være dens unikke kombination af historie, fremragende vinmarker og begrænset produktion. Dets vine, både røde og hvide, udtrykker en dyb forbindelse til jorden og traditionen. De leverer en vinoplevelse, der nøje afspejler områdets særegne karakter.

Historisk Præg og Smukke Huse

Byens karakterfulde huse bærer præg af dens gamle rødder, og det antyder, at Monthélie har en historie, der strækker sig tilbage i tiden. En historie, der formentlig er ældre end det Monthelio, der officielt optræder i arkiverne i Autun.

Vinmarker i Højden og Fremragende Jord

Monthélies vinmarker, der strækker sig højt op ad skråningerne, hviler på en jordbund af høj kvalitet. Denne jord giver næring til druer, der kan transformeres til vine af enestående kvalitet. Her kan man forvente vine med ligheder til en velafbalanceret Volnay, præget af finesse og rigdom i bouquet'en.

Historisk Salg som Volnay

Indtil 1930'erne blev Monthélie-vinen ofte solgt under betegnelsen Volnay, hvilket på ingen måde skadede ryet for den respekterede Volnay-vin. Denne praksis afspejler måske den høje kvalitet og anerkendelse, som Monthélie-vinene nød.

Vinfremstilling og Produktionsomfang

Med kun 140 hektar vinmarker, der i gode år producerer omkring 600.000 flasker vin, er Monthélie et område med begrænset, men nøje udvalgt produktion. Hele 85% af produktionen er rødvin lavet på Pinot Noir-druen, mens de resterende 15% udgøres af hvidvin lavet på Chardonnay-druen.

1. Cru og Fremragende Skråninger

De bedste skråninger i Monthélie er klassificeret som 1. Cru. Clos des Champs Fulliot, der dækker 8 hektar, er særligt anerkendt og forlænger den fine tradition fra Clos des Chênes, en 1. Cru i Volnay. En anden betydningsfuld skråning er Duresses, beliggende på grænsen til Auxey.

Monthélie vin

Santenay 1er Cru ”Clos Rousseau”, 2018
Rully Blanc 2019
Udsolgt
Pommard 1er Cru Les Chanlins 2019