Champagne er både en vintype og en vinregion i det nordøstlige Frankrig - det famøse Champagnedistrikt. Crémant er den fineste franske mousserende vin udenfor Champagne. Navneforskellen skyldes kun, at Crémant-vine ikke er produceret i selve Champagnedistriktet og derfor ikke må bære navnet Champagne. Er du i tvivl om hvilke, der passer bedst til dig eller det selskab, du skal holde, så kontakt os endelig. Vi står altid klar til at hjælpe dig med at blive klogere på, hvad du skal vælge.
Franske bobler af høj kvalitet
Hos Greatwine har vi nøje udvalgt vores sortiment af franske bobler, hvor du hovedsageligt finder Champagne og Crémant, men også mousserende vin, der er lavet på Charmat-metoden.
Champagne er et verdenskendt brand, hvor kun vine fra Champagneregionen må gå under navnet ‘Champagne’. Går du udelukkende efter Champagne, kan du finde vores udvalg under Champagne-kategorien, hvor du også kan læse meget mere om selve produktionen.
Crémant minder meget om Champagne smagsmæssigt, man kan nærmest sige, at crémant er lillebroderen til Champagne. De to slags franske bobler produceres nemlig på samme måde og faktisk også på nogle af de samme typer druer. Crémant opleves ofte som mere tør smagsmæssigt, og det er et rigtig fint alternativ til Champagne, som smager skønt.
Hvor Champagne udelukkende produceres i ét specifikt område, laves crémant i Bourgogne, Bordeaux, Alsace, Loire, Limoux, Die og Jura i Frankrig (og yderligere også i Luxemborg). Hos Greatwine har vi fx den udsøgte Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut fra Bourgogne, som er en crémant, der konkurrerer stort med Champagne i dens kvalitet. Den passer både fornemt som mousserende velkomstvin og er samtidig en meget alsidig madvin, der passer godt til skaldyr, fisk og salater, lysere kødretter og cremede supper. Prøv også vores Crémant d’Alsace Brut Saint Éloi, der også er på lige fod med Champagne og er lavet med andengæring på flaske, hvilket giver mere vedvarende og finere bobler.
Forskellige metoder til produktion af franske bobler
Udover ovenstående franske bobler findes også andre franske appellationer inden for mousserende vine, som ikke har navnet ‘Crémant’. Nogle af disse appellationer er udelukkende mousserende vine, hvor andre er en kombination af ikke-mousserende og mousserende vine. Begrebet ‘Mousseux’ er fransk for ‘mousserende’ og kan ofte referere til en mousserende vin, der er lavet med andre metoder end ‘Methode Champenoise’, der er den mest traditionelle metode, som anvendes ved Champagne og crémant. Mousseux ses fx ved Charmat-metoden. Hos Greatwine har vi de franske bobler Pol Clément Blanc de Blancs Brut Vin Mousseux, hvis producent er selve opfinderen af Charmat-metoden! Her gæres vinen på tryktank og tappes herefter under tryk. På den måde får man bobler af høj kvalitet til en lidt mere spiselig pris end ved bobler, der er produceret på traditionel andengæring på flaske.
Leder du efter andre slags bobler udover de franske? Se hele vores udvalg under Bobler.