DOMAINE ST. PIERRE

Domaine Saint Pierre: Rhônedalen's Vinmæssige Juvel

Dyk ned i hjertet af Rhônedalen med Domaine Saint Pierre, en lille familieejendom beliggende i Violès, et smørhul ved Gigondas og Vacqueyras. Med deres rødder solidt plantet i det sydlige Rhôneområde, har Domaine Saint Pierre skabt en bemærkelsesværdig vin, der afspejler kærlighed og omsorg for vinmarken.

Markernes Unikke Karakter

Domaine Saint Pierre råder over godt 3 hektar marker i Plan de Dieu nær Violès, klassificeret som Côtes-du-Rhône-Villages. Navnet "Plan de Dieu" beskriver præcist områdets topografi, der adskiller sig ved at være bemærkelsesværdigt fladt i sammenligning med de omkringliggende appellationer. Her hersker den lokale mistralvind, der blæser næsten 100 dage om året, skabende optimale forhold for dyrkning af vin med minimal brug af kemikalier.

Vinifikation, Terroir, Duft- og Smagsprofil: Hemmelighederne bag Domaine Saint Pierre's Eksklusive Vin

Domaine Saint Pierre dyrker druesorterne grenache, syrah og mourvèdre, med vinstokke i alderen 10-50 år. Jordbunden består af kalk-rullesten, sand og rødlig ler, hvilket bidrager til naturligt koncentrerede druer. Vinifikationen foregår separat for hver druesort med lang, kølig maceration på ståltank, efterfulgt af lagring i store foudres med en kapacitet på 4-6.000 liter.

Domaine Saint Pierre Plan De Dieu Côtes du Rhône Villages byder på en kompleks buket med aromaer af blomme, mørke skovbær, kirsebærlikør, laurbærblade og a'la grecque oliven, krydret med en anelse friskkværnet peber. Profilen er kraftig og maskulin, som karakteristisk for gode Rhônevine i deres ungdom, men samtidig er årgangens saftighed og modenhed i druematerialet med til at skabe en overraskende let-drukket vin.

Nydelsesanbefalinger

Denne perle af en vin fra Domaine Saint Pierre er skabt til at ledsage enkle, men velsmagende simreretter. Den trives også glimrende ved siden af stegt eller grillet okse- eller lammekød. Vinens alsidighed gør den til den perfekte ledsager til en række kulinariske oplevelser.

Domaine Saint Pierre vine

Recommend Icon
Vacqueyras AOC 2020
Côtes du Rhône-Villages Plan de Dieu 2020
95,20 kr pr. fl. v/6 stk.
119,00 kr pr. flaske
Côtes du Rhône-Villages Plan de Dieu 2020
Côtes-du-Rhône AOC 2022
76,00 kr pr. fl. v/6 stk.
95,00 kr pr. flaske
Côtes-du-Rhône AOC 2022
Côtes-du-Rhône Réserve 2019
119,00 kr pr. fl. v/6 stk.
149,00 kr pr. flaske
Côtes-du-Rhône Réserve 2019
Cotes du Rhone Rosé 2020
71,20 kr pr. fl. v/6 stk.
89,00 kr pr. flaske
Cotes du Rhone Rosé 2020
Udsolgt