Dessertvin

Her finder du et stort udvalg af nogle af de bedste dessertvine. Den sødlige vin bliver primært serveret til desserter og søde retter og kommer både i hvid og rød. De hvide dessertvine serveres afkølet, hvor de røde dessertvine serveres lettere afkølet. Hos Greatwine har vi gjort meget ud af at vælge dessertvine af høj kvalitet. Vores dessertvine kommer fra Frankrig, Italien, Tyskland og Spanien. Se hele paletten nedenfor, og find den dessertvin, der passer bedst til dig.

Vintyper
Sortér efter pris
- DKK
Sortér efter land
Sortér efter druer
Sortér efter område

Sortér efter pris

Sortér efter Land

Sortér efter Druer

Sortér efter område

Viser alle 16 resultater

  • Tilbud!
  • Tilbud!
  • Pedro Ximenez

    105 DKK
    v/1 flaske
    Tilføj til kurv

God dessertvin hos Greatwine 

Som de fleste har Greatwine også en sød tand, og hvad bedre end en god dessertvin til den søde dessert, ostebordet m.m.. Vi mener at en god dessert aldrig bør stå alene uden en tilhørende god dessertvin, til at fuldende smagsoplevelsen. Dessertvine er perfekt som tilbehør og til at understøtte det søde i desserten eller milde, cremede og runde i/smag fra osten. Dog er dessertvinen også oplagt at nyde alene uden tilbehør og som ‘hyggevin’. Ydermere er dessertvinen også en vin som med fordel kan nydes efter et måltid.
Hos Greatwine har vi sammensat et sortiment med stort udvalg af gode dessertvine til gode priser og med gode tilbud.

Hvad er dessertvin? 

Dessertvin er en vin som enten er semi eller meget sød og har en markant højere alkoholprocent end andre almindelige vine. Dessertvinen smager ofte meget sød grundet de store mængder sukker som er tilsat druerne enten før eller efter. Dettes gøres bla så dessertvinen kan matches med alle frugter uanset hvor søde de er. Desservinen produceres ved hjælpe af forskellige metoder, for ar forøge sukkerindholdet i dessertvinene.
En af de mest omkostningstunge metoder er måden hvorpå dessertvinen produceres gennem varmere dyrkningsbetingelser som netop kunne give druerne længere modningsperiode, hvilket ville have betydning for, at de druer som blev anvendt havde fået naturligt mere sødme lige såvel som at lade druerne tørre efter de var plukket. Grunden til at denne metode er mere omkostningsting er bla fordi der skal bruges flere arbejdstimer til produktionen. En anden metode er en mere omkostningsbevidst metode, som består af, at der tilsættes alkohol til frugten under gæringen. Her bruges eksempelvis Cognac, Brandy eller en anden alkoholisk væske med højt indhold af alkohol. En tredje metode ville være, at dessertvinen produceres i køligere egne hvor der tilføres sukker i løbet af gæringsprocessen, så vinen får en højere alkoholprocent når den er færdig.

 

 

Scroll til toppen