Tysk dessertvin lavet på den verdenskendte drue Riesling
Tyske dessertvine dyrkes ved hjælp af unikke metoder og produktionsteknikker, som giver fænomenale dessertvine af højeste kvalitet. De har derfor fået en stor fremgang og er blevet meget populært. I produktionen anvendes originale druer som Riesling, der kommer fra et køligere klima. Derfor er tyske dessertvine oftest naturligt syrlige og tørre. Sødmen ved dessertvinen fås ved at druerne plukkes og presses frosne, hvilket giver en særpræget smag. Disse vine kaldes også Eiswein.
Hvordan laves den tyske dessertvin Eiswein?
Ved produktionen af Eiswein, dyrkes druerne til de er overmodne og må overvåges i en længere periode, hvor de beskyttes mod fugle og andre faktorer, som kan forstyrre dyrkningsprocessen. Efterfølgende skal druerne plukkes i frostgrader, nærmere bestemt minus otte grader, hvilket kan give udfordringer for dem, der plukker, da det ofte må gøres om natten. Herefter rulles druerne, og de presses, mens de stadig er frosne, så det, der indsamles, er den sødeste del af saften, hvor det frosne vand sorteres fra. Her foregår altså et enormt stort fysisk arbejde.
Efter denne proces skal Eiswein lagres i mindst femten år, før den anses for at være helt klar til distribution. Eiswein er en udsøgt og sjælden drik med en karakteristisk syrlighed og sødme, som kan nydes til både sødt og salt.
Leder du efter andre dessertvine, kan du få det fulde overblik under Dessertvin. Du kan også se hele udvalget af alle vores vine lavet på Riesling-druen under Riesling.