Grenache Blancs aroma og smag
"Grøn rigdom" er temaet, der bærer igennem alle Grenache Blanc vine. Aromaerne bære præg af grøn frugt og citrusnoter. Herunder finder man asiatisk pære, grønt æble, umoden mango, limeskal og hvid fersken. Andre smagsvarianter inkluderer subtile søde blomsternoter af kaprifolier og bukkehorn (eller nærmest spidskommenfrø). Der er også smag af bagt æble, brioche og lemon curd, hvis vinen bliver lagret på egetræ. På ganen vil den være moden og rig med saftig pæresmag, der fører til magre urtenoter. Alkoholniveauet vil ligge i intervallet 13-15%, hvilket giver vinen en krydderi drevet finish.
Parres fantastisk med..
Den kan parres med en bred vifte af fødevarer fra fiskeretter til rigt kød som lam. Hemmeligheden ved at parre med Grenache Blanc er at overveje dens krydrede smag af spidskommen og tropiske "grønhed", når du parrer den med mad. Det gør Grenache Blanc særdeles velegnet til rigt krydrede retter, hvad enten de er af marokkansk, spansk, indisk eller asiatisk oprindelse. Bare husk ikke at blive for krydret, fordi alkohol får paprika til at brænde.
Greanche Blanc i blends
På grund af druens følsomhed over for oxidation, vil producenter ofte blande Grenache Blanc med andre hvide varianter, herunder Roussanne, Vermentino (alias Rolle), Bourboulenc, Picpoul, Viognier, Clairette og Macabeu (alias Viura). En af de mest populære blandingsdruer er Roussanne, hvor producenter i Châteauneuf-du-Pape appellationen i Rhône laver rige, egetræslagrede hvidvine.
Tre Fun Facts
1. Santa Ynez dalen i Santa Barbara County har flest Grenache Blanc vinmarker i USA.
2. Halvdelen af alle Grenache blanc beplantninger i Frankrig ligger i Roussillon-regionen.
3. Grenache Gris er en sjælden sort, der også er en mutation af Grenache Noir og deler mange karakteristika med Grenache Blanc.