Hvorfor australsk rosevin?
Australske rosévine er ikke noget, som er kendt mange steder i verden, og det synes vi er synd, for australsk rosevin smager virkelig godt. Vil du gerne have rosévin, som smager af sommer og varme dage, så skal du prøve australsk rosévin.
En stor variation
Det høje antal Rosé-variationer gør generaliseringer vanskelige. Mens stilarterne varierer, laves de fleste australske roséer på lignende måde, hvor de største forskelle er i de anvendte druesorter, oprindelsesregionen og resterende sukker- og alkoholniveauer.
Druerne i australsk rosevin
Der produceres tørrere stilarter her, og af dem kan Pinot Noir-baseret Rosé levere god kvalitet med bløde, nemme karakteristika af blommer, krydderier og en række velsmagende frugter. Sangiovese producerer typisk tørrere stilarter af Rosé med velsmagende kirsebærsmag.
Cabernet Rosé tilbyder lyse bærsmag, ofte med en bladagtig urtekant. Grenache-baseret Rosé er dukket op; disse vine har en tendens til at være sødere, fyldigere og tilbyder en bred vifte af bærbaserede frugtsmag. Den er den perfekte ledsager til grillfester og varme dage og giver lyse, friske smagsoplevelser, der er karakteristiske for Australien.
Typiske aromaer
Australsk rosevin skiller sig ud på grund af sin unikke kombination af tørhed og frugtighed, og den har normalt aromaer af jordbær og fløde med et strejf af krydderier eller peber. Den er lavet af røde druer, hvilket betyder, at den ofte også indeholder
tannin – hvilket giver et ekstra lag af kompleksitet, som andre vine ikke kan matche.
Vores forslag
Woodstock Grenache Rosé er en glimrende tørstslukker, der vil stå godt til krydret, stærk mad og/eller en varm sommerdag i haven. Nydes godt afkølet – direkte fra køleskab eller is spanden. Som alle andre gode australske drikkevarer er australsk rosevin blevet et punkt af national stolthed. Industrien er højt respekteret både herhjemme og i udlandet på grund af sin passion for kvalitet og innovation. Som følge heraf er australsk rosevin blevet et benchmark for ekspertise i branchen, og producenterne stræber konstant efter at fremstille mere komplekse og interessante flasker vin, der kan stå op mod de bedste i verden.