Smagsprofil
Let
Kraftig
Tør
Sød
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Hvad smager vinen af
hyld
solbær
brombær
Passer godt til
Dessert
Ost
Quinta dos Muros ligger med perfekt eksponering i den østlige del af Pinhão-dalen, der utvivlsomt er et af Douros bedste terroirs.
Ejendommens drabeligt stejle skifer-patamares yder små, tykskallede druer fra touriga nacional, touriga franca og tinta roríz, der er perfekt tilpassede produktionen af vintage port.
2016 er en af årtiets mange superårgange, der endnu fremstår embryonisk via en mandhaftig struktur, men tanninerne er sunde og modne, så har man tiden for sig, vil den tålmodige blive belønnet med en forrygende vintage portvin.
Duft og smag har dramatisk bærfrugt med hyld, solbær og brombær, pakket ind i faste tanniner, der holder sødmen i skak. Eftersmagen er lang og uden den hvalpede sødme, der ofte ledsager ung vintage.
Vi anbefaler at åbne vinen efter år 2030.
Serveringstemperatur bør ligge i omegnen af 14-18°. Man kan altid starte til den kølige side og lade vinen varme en anelse, hvis ikke man er tilfreds.
Vintage portvine er tappet uden filtrering, og dekantering er derfor obligatorisk, hvis man skal have en god oplevelse med vinen. Det gøres i god tid før servering, så der ikke tabes ansigt foran gæsterne, hvis presset bliver for stort og flasken såvel som giveren rystes under seancen …
Har man en rolig hånd, erfaring og selvtilliden i orden, så kan man se bort fra ovenstående velmenende råd og i stedet høste behørig respekt fra logesøstrene M/K.
93 points Robert Parker’s Wine Advocate
Producent, Quinta do Portal
Alkohol, 20.0%
Størrelse, 75.0(cl)
Serveringstemperatur, 13.0°C
Årgang, 2016