Vin til skaldyr

Feb 06, 2023Leandre Luis Muhire
Vin til skaldyr

Vores guide: Vin til skaldyr

Når du sammensætter skaldyr og vin, er det vigtigt at tænker på hvordan skaldyret er tilberedt. Her er det vi kigger på, dens smag og hvor mør den er efter tilberedning.

Grundlæggende har en syrlig, fyldig eller mellemfyldig hvidvin, længe været betragtet som en god sammensætning med skaldyr. Dette skyldes, at den delikate frugtsmag og syren vil balancere og matche skaldyrenes rige smag, og smagen af vinen vil ikke gå tabt i smørsaucen.
Det er bare sådan at typen af skaldyr, og hvordan den tilberedes kan gøre en stor forskel, når det kommer til, hvilken vin der passer til den.

Med skaldyr kan du tænke på vinen som en skive citron. Syrlige, sprøde, mineralske vine har en tendens til at være særligt vellykkede med salte, metalliske, rå skaldyr.

Her er vores vejledning

Vin til Hummer
Hvis du kan lide at dyppe din hummer i en smørbaseret sauce, så prøv at parre den med en let Bourgogne-vin. Denne vin har en meget distinkt smag, der vil være i stand til at modstå den distinkte smør- og hummersmag.

Vin til Krabbe
En tysk Riesling har det med at gå godt til krabbe. Kombinationen af renhed, syrlighed og let citrus giver disse vine evnen til at opfriske ganen og skære igennem krabbesmagen.

Vin til Rejer
Da rejer har en mere blid smag, kan du prøve at parre dem med Pinot Grigio, hvis den blot er grillet. Hvis du nyder dine rejer med en smørbaseret sauce eller med en cocktailsauce, så prøv en tør Riesling eller semi-frugtagtig Rosé.

Vin til Muslinger
Dampede muslinger passer bedst sammen en intens Sauvignon Blanc eller en tør rosé. Hvis muslingerne er kogt i cremet sauce, så prøv en mellemklasse hvid Bourgogne i stedet.

Vin til Østers
Både en Sauvignon Blanc og Rosé passer godt til østers. Disse vine har en tendens til at hjælpe med at trække den komplekse smag ud af østers, der netop er blevet åbnet.

More articles

Vin til lam
Feb 06, 2023