Parellada

Parellada bobler | Det er en spansk grøn druesort dyrket i Catalonien, Spanien. Sammen med Macabeo og Xarel-lo er Parellada en del af de tre traditionelle sorter, der bruges til fremstilling af Cava. Hvis du finder en mousserende vin du kunne tænke dig at købe, så kan du have den om bare 1-2 hverdage. Læs mere om selve druen i bunden af denne side.
Recommend Icon
Vilarnau Cava Brut Reserva NV
89,00 kr 119,00 kr
Vilarnau
Vilarnau Cava Brut Reserva NV

The Champagne and Sparkling Wine World Championships 2019

Best Cava

89,00 kr 119,00 kr
-25%
Cava Semi-Seco Guarda
89,00 kr 109,00 kr
Vilarnau
Cava Semi-Seco Guarda
89,00 kr 109,00 kr
-18%
Cava Brut Nature Reserva Vintage 2021
99,00 kr
Vilarnau
Cava Brut Nature Reserva Vintage 2021

Concours Mondiales Bruxelles

Guld

99,00 kr
Cava Demi-Sec NV
72,00 kr pr. fl. v/6 stk.
90,00 kr99,00 kr pr. flaske
Dom Potier
Cava Demi-Sec NV
72,00 kr pr. fl. v/6 stk.
90,00 kr99,00 kr pr. flaske
-9%
Cava Brut NV
72,00 kr pr. fl. v/6 stk.
90,00 kr pr. flaske
Dom Potier
Cava Brut NV
72,00 kr pr. fl. v/6 stk.
90,00 kr pr. flaske
Vilarnau Cava Brut Reserva NV Magnum
Udsolgt
Vilarnau Cava Brut Reserva NV Magnum i trækasse

Fremragende

Baseret på +140 anmeldelser
Verificeret
Fantastisk rose smagekasse
Jeg havde kigget på Greatwines hjemmeside, grundet jeg ledte efter forskellige rose vine. Må bare erkende det var en stor smagsoplevelse med Greatwines smagekasse:) Kan klart anbefale at købe hos dem, jeg kommer ihverfald til at gøre det igen:)
Frederik Lyngsie Olsen
Verificeret
Bestilte en lille pakke portvin til en julegave
Bestilte en lille pakke portvin til en julegave. Fragtfirmaet kunne desværre ikke finde ud af at levere pakken, trods flere samtaler med dem. Dagen efter jeg hev fat i greatwine, stod Thomas på min adresse med vinen. Fremragende service - det har jeg ikke oplevet andre steder.
Jesper Rydland
Verificeret
En rigtig god oplevelse.
En rigtig god oplevelse. Fik varerne som lovet, og jeg spurgte Thomas om det var muligt at få andre produkter fra samme producent, og det vil Thomas prøve ved næste leverance fra producenten.
Kim Jacobsen
Verificeret
Kvalitetsbevidst vinhandel med god service
Kvalitetsbevidst vinhandel med god service Har nu prøvet adskillige smagekasser samt flere løse flasker af hvad der er på tilbud, og fælles for dem alle er en virkelig bred træfsikkerhed med sans for de gode priser på vine der skiller sig lidt ud fra mængde
Tore Bak
Verificeret
Super fantastisk og vildt god service.
Super fantastisk og vildt god service. Bestilte 6 flasker bobler samt nogle grand cru bordeaux rødvine d. 3. september. Alt kom som aftalt d. 6. september, men en af boblerne var gået i stykker. Modtog de 5, og fik lovning på efterlevering af den 6 flaske af transportøren.
Kim
Verificeret
Altid super service
Bestilte en smagekasse riesling og et par løse flasker dyr, rød bourgogne. Alt leveret til min hoveddør (gider ikke slæbe tung vin hjem fra postboks) efter 2 dage. Igen en god oplevelse med Greatwine.
Finn Christensen

Den klassiske cava-blanding giver aromaer af citrus, blomster og grønt æble til vinen og en god frugtsyre. Parellada druen oftest komplimenteres af Macabeo druen som tilføjer honning og grapefugt noter, derudover tilføjes Xarel-lo druen som giver en jordisk smag.

De 3 Cava druer

Parellada er en af de tre vigtigste og mest traditionelle druesorter der bruges til at producere Cava - Spaniens mest berømte mousserende vin. Samt kendt for sin rolle som den mest komplekse af de 3 tradionelle druesorter, der bruges til at fremstille Cava, sammen med Macabeo og Xarel-lo. Druen er oprindeligt fra bakkerne i Catalonien (Spanien) og der dyrkes stort set kun 5% af druesorten andre steder. Ca. 95% af parellada høsten bruges til mousserende cava.

Hvor dyrkes Parellada

Parellada druen har det bedst i høje- og længevarende kølige højder. Druen klarer sig således også godt, når den dyrkes i højt kalkstenenstærren, såsom vinmarkerne over Penedés-dalen nær Barcelona. Disse temperaturer hjælper med at bibeholde syren, som er afgørende i produktionen af mousserende vin, og den længere vækstsæson giver tid til fuld aromatisk udvikling. På trods dens tørre forhold, så har Parellada en skarp profil som afholder sig at bevæge sig mod intens stenfrugt, fenoler eller alkohol, når de er i de rigtige hænder og dyrkes i kølige meso-klimaer.