Den klassiske cava-blanding giver aromaer af citrus, blomster og grønt æble til vinen og en god frugtsyre. Parellada druen oftest komplimenteres af Macabeo druen som tilføjer honning og grapefugt noter, derudover tilføjes Xarel-lo druen som giver en jordisk smag.
De 3 Cava druer
Parellada er en af de tre vigtigste og mest traditionelle druesorter der bruges til at producere Cava - Spaniens mest berømte mousserende vin. Samt kendt for sin rolle som den mest komplekse af de 3 tradionelle druesorter, der bruges til at fremstille Cava, sammen med Macabeo og Xarel-lo. Druen er oprindeligt fra bakkerne i Catalonien (Spanien) og der dyrkes stort set kun 5% af druesorten andre steder. Ca. 95% af parellada høsten bruges til mousserende cava.
Hvor dyrkes Parellada
Parellada druen har det bedst i høje- og længevarende kølige højder. Druen klarer sig således også godt, når den dyrkes i højt kalkstenenstærren, såsom vinmarkerne over Penedés-dalen nær Barcelona. Disse temperaturer hjælper med at bibeholde syren, som er afgørende i produktionen af mousserende vin, og den længere vækstsæson giver tid til fuld aromatisk udvikling. På trods dens tørre forhold, så har Parellada en skarp profil som afholder sig at bevæge sig mod intens stenfrugt, fenoler eller alkohol, når de er i de rigtige hænder og dyrkes i kølige meso-klimaer.