Parellada

Filter:

Pris
Den højeste pris er 239,00 kr Nulstil
kr.
kr.
Årgang
0 valgt Nulstil
Land
0 valgt Nulstil
Område
0 valgt Nulstil
Drue
0 valgt Nulstil
Volume (cl)
0 valgt Nulstil

7 produkter

Recommend Icon
Vilarnau Cava Brut Reserva NV
85,00 kr pr. fl. v/6 stk.
106,25 kr pr. flaske
Vilarnau
Vilarnau Cava Brut Reserva NV

The Champagne and Sparkling Wine World Championships 2019

Best Cava

85,00 kr pr. fl. v/6 stk.
106,25 kr pr. flaske
Vilarnau Cava Demi-Sec NV
85,00 kr pr. fl. v/6 stk.
106,25 kr pr. flaske
Vilarnau
Vilarnau Cava Demi-Sec NV
85,00 kr pr. fl. v/6 stk.
106,25 kr pr. flaske
Vilarnau Cava Brut Reserva NV Magnum
186,00 kr
Cava Brut Nature Reserva Vintage 2021
92,00 kr pr. fl. v/6 stk.
115,00 kr pr. flaske
Vilarnau
Cava Brut Nature Reserva Vintage 2021

Concours Mondiales Bruxelles

Guld

92,00 kr pr. fl. v/6 stk.
115,00 kr pr. flaske
Cava Demi-Sec NV
68,00 kr pr. fl. v/6 stk.
85,00 kr pr. flaske
Dom Potier
Cava Demi-Sec NV
68,00 kr pr. fl. v/6 stk.
85,00 kr pr. flaske
Cava Brut NV
69,00 kr pr. fl. v/6 stk.
85,00 kr pr. flaske
Dom Potier
Cava Brut NV
69,00 kr pr. fl. v/6 stk.
85,00 kr pr. flaske
Vilarnau Cava Brut Reserva NV Magnum i trækasse
239,00 kr

Den klassiske cava-blanding giver aromaer af citrus, blomster og grønt æble til vinen og en god frugtsyre. Parellada druen oftest komplimenteres af Macabeo druen som tilføjer honning og grapefugt noter, derudover tilføjes Xarel-lo druen som giver en jordisk smag.

De 3 Cava druer

Parellada er en af de tre vigtigste og mest traditionelle druesorter der bruges til at producere Cava - Spaniens mest berømte mousserende vin. Samt kendt for sin rolle som den mest komplekse af de 3 tradionelle druesorter, der bruges til at fremstille Cava, sammen med Macabeo og Xarel-lo. Druen er oprindeligt fra bakkerne i Catalonien (Spanien) og der dyrkes stort set kun 5% af druesorten andre steder. Ca. 95% af parellada høsten bruges til mousserende cava.

Hvor dyrkes Parellada

Parellada druen har det bedst i høje- og længevarende kølige højder. Druen klarer sig således også godt, når den dyrkes i højt kalkstenenstærren, såsom vinmarkerne over Penedés-dalen nær Barcelona. Disse temperaturer hjælper med at bibeholde syren, som er afgørende i produktionen af mousserende vin, og den længere vækstsæson giver tid til fuld aromatisk udvikling. På trods dens tørre forhold, så har Parellada en skarp profil som afholder sig at bevæge sig mod intens stenfrugt, fenoler eller alkohol, når de er i de rigtige hænder og dyrkes i kølige meso-klimaer.