Vin drinks

Oct 18, 2023Thomas Birck
vin drinks
Vin er en af verdens ældste og mest elskede alkoholiske drikke. Men hvorfor nøjes med at nippe til det som det er? Her er en liste over de 7 bedste drinks med vin, der tager din vinoplevelse til et helt nyt niveau. Så lad os tage et kig på, hvordan du kan lave noget sjovt med din vin!

Sangria - Den Festlige Favorit

Ah, Sangria! Denne sprudlende og farverige drik er en fest i et glas. Start med en flaske rød eller hvidvin, tilsæt friskpresset appelsinjuice, sukker, og en håndfuld skiver af citron, lime og appelsin. Hæld derefter i lidt brandy eller cognac og lad det hele marinere i køleskabet i et par timer. Server det over is og nyd en fest i hver slurk! Fordi sangria ofte er forbundet med Spanien, er det naturligt at gravitere mod spanske vine som Albariño, Cava eller Verdejo. Disse er gode valg til sangria, men enhver vin med høj syre fra hele verden vil gøre det, som f.eks. Pinot Grigio eller Sauvignon Blanc. Du kan endda overveje at vælge vine med smag, der minder om de frugter, du har planer om at inkludere - som citron, grøn æble eller fersken. Selvfølgelig bør drikkerne til sidst vælge en, der passer til deres smag.

Kir Royale - Den Elegante Klassiker

Hvis du ønsker at give din vin et strejf af elegance, så prøv Kir Royale. Start med en flaske mousserende vin, som Champagne eller Prosecco, og tilsæt en skvæt Crème de Cassis (solbærlikør). Dette giver en forfriskende og smukt farvet drik, der vil imponere enhver.

Vin & Coca-Cola - Den Ukendte Favorit

Dette kan måske lyde mærkeligt, men en simpel blanding af rødvin og Coca-Cola (ja, du læste rigtigt) er en yndlingsdrink i nogle dele af verden. Dette populære mix, kendt som "Kalimotxo," er simpelt at lave - halvt vin, halvt cola. Den søde og boblende kombination vil overraske dine smagsløg.

Portonic - En Portugisisk Skat

Portvin har en smag, der er både rig og sød, og når du blander den med tonicvand, får du en forfriskende cocktail. For at lave en Portonic skal du blande 2 dele hvid Portvin med 1 del tonicvand og tilføje isterninger. Pynt med et par citronskiver, og du har en lækker drink, der er perfekt til en varm sommerdag.

Mimosa - Morgenmadsdronningen

Hvis du ønsker at gøre morgenmaden ekstra festlig, så er en Mimosa svaret. Denne klassiske morgencocktail kombinerer friskpresset appelsinjuice med mousserende vin. Forholdet kan variere, men en typisk opskrift er 1 del appelsinjuice til 1 del mousserende vin. Denne skønne drik er den perfekte måde at starte dagen på!

Limoncello Spritz - Den Italienske Favorit

Limoncello Spritz er en forfriskende italiensk cocktail, der bringer sommeren til dit glas. Start med is, og tilsæt 1 del Limoncello (en italiensk citronlikør) og 2 dele mousserende vin. Top det hele af med en skive citron, og du har en forfriskende drik, der smager som en solskinsdag i Italien.

Aperol Spritz - Den Aperitivo Klassiker

Aperol Spritz er en italiensk klassiker, der er blevet populær over hele verden. Denne drik er let at lave - fyld et glas med is, tilsæt 3 dele mousserende vin, 2 dele Aperol (en bitter aperitif), og en skive appelsin. Bland forsigtigt, og du har en farverig og let drik, der er perfekt som en forret til enhver god måltid.

More articles