Cider

0 produkter

Der er i øjeblikket ingen produkter i denne kollektion.

Ciders indhold

Æble cider har et relativt lavt indhold af protein, fedt, C-vitamin og vitamin A og indeholder en moderat mængde kulhydrater. Men omkring 75 procent af kulhydraterne består af sukkerarter, der let optages af mennesker. C-vitamin tilsættes let.

Produktion af Cider

Ved fremstilling af sød cider males og presses æbler på nogenlunde samme måde som til fremstilling af alkoholisk cider. Europæere foretrækker en juice, der blødgøres ved at holde den i et par måneder i store tanke under tryk, der tilføres ved at indføre kuldioxid i tankene. 

Severing af Cider

Fadcider serveres i typiske ølglas: håndtag krus eller måske et pint glas. Men når man indtager cider på flaske, afhængigt af stilen og kvaliteten, vil et tulipanglas være bedre egnet til at præsentere drinken og tillade det fulde pust af smag og aromaer at blive fremvist. Afgørende for ciderens præsentation er serveringstemperaturen. Der er et stort udvalg af meget subtile aromaer i cider, som kan gå tabt eller tilsløres, hvis drinken er alt for afkølet. En cider ved stuetemperatur ville imidlertid være ubehagelig for de fleste forbrugere og ville ikke give de forventede tilstrækkelige niveauer af forfriskning. Man bør behandle servering af cider derhjemme meget som en hvidvin, såsom Pinot Gris eller Gewurztraminer: Tag cideren ud af køleskabet og sæt på bordet, åbn og fortsæt med at gå tilbage til den.