Clairette

0 produkter

Der er i øjeblikket ingen produkter i denne kollektion.

Clairette i Chateauneuf du Pape

Clairette bruges i Chateauneuf du Pape regionen som en blandingsdrue, til fremstilling af hvidvin. Faktisk er det den næstmest populære hvidvinsdrue i Châteauneuf. Nogle få producenter laver vin fra 100% Clairette i Chateauneuf du Pape. Kun Grenache har flere vinstokke plantet. Clairette kan også blandes med Grenache i nogle vine. Men mens Clairette kun spiller en symbolsk rolle i Chateauneuf du Pape Blanc, er den meget mere populær i andre områder af Frankrig.  I øjeblikket er der afsat 2,5% plads på vinmarkerne til fremstilling af hvidvin i Chateauneuf du Pape. Druen dyrkes også i Sydafrika, Algeriet, Rusland, Israel og Australien.

Ikke en moderne drue 

Druen er ikke særlig tilgivende for vinproducenter, hvilket er en af ​​hovedårsagerne til dens tilbagegang i det 20. århundrede. Dens tendens til at oxidere hurtigt blev engang udnyttet til produktionen af bordvine og Vermouth. Men denne vinfremstillingsstil, har set denne egenskab blive en ulempe i de senere år. Clairette har også et lavt syreindhold og højt alkoholindhold. Hvilket er to egenskber som ikke er særligt velegnet til den moderne gane. 

Clairette vin 

Avlere og vindyrkere er i stand til at modvirke de negative effekter som druen kan have, gennem tidlig høst og omhyggelig vinificering. Når de er lavet godt, er de forskellige Clairette-vine lette og friske med smag af æble, citrus og stenfrugt. Sorten blandes også almindeligvis med Ugni Blanc, Terret Blanc og Grenache Blanc, for at skabe vine med højere syre.