Inzolia

0 produkter

Der er i øjeblikket ingen produkter i denne kollektion.

Druen kan både være alene eller i blends

Inzolia er en italiensk druesort dyrket på både Sicilien og Toscana. Mens den traditionelt er mest berømt som ingrediens i de forstærkede Marsala vine, ses den nu mere og mere som en sprød, tør hvidvin. Den kan både bruges i blandinger, og som en enkelt variant. Inzolia vine er moderat aromatiske og har en tendens til at vise nøddeagtige, citrusagtige karakterer med urtetoner. 

Inzolia kan findes.. 

I dag findes Inzolia på tværs af Sicilien, og især i Palermo og Agrigento. Den kan her bruges som en blandingsdrue i mange af øens DOC-appellationer, hvilket tilføjer en nøddeagtig vægt til vine lavet med Catarratto og Grillo. Inzolias tendens til at miste syreindholdet sent på sæsonen betyder, at det længe har været en byggesten i forstærkede Marsala vine. Men forbedrede vinfremstillingsteknikker og en ændring i mode har fået Inzolias plads i den sicilianske vinfremstilling til at ændre sig markant.

Druens udseende og evner 

Inzolia er en ganske produktiv sort, der er modstandsdygtig over for tørke og over for de mest almindelige vingårdssygdomme, især hvis de dyrkes tæt på havet, hvor det saltholdige miljø hjælper vinstokkene med at forsvare sig mod mug. Druerne modner i midten af ​​september. Klaserne er ret store, druerne har en gyldengul tyk og garvesyre fyldt hud med kompakt sprød frugtkød.

Inzolias parringsmuligheder 

Nyd Inzolia på alle tidspunkter af dagen: som aperitif, til risotto eller lette pastaretter med grøntsager. Måske til noget blød ost: dens bløde, blide krop passer perfekt til krebsdyr og alle fisk og skaldyr.