Italien har nogle af de fineste dessertvine på markedet
Italien producerer nogle af de fineste dessertvine på markedet grundet deres unikke produktionsmetoder. Landet har en lang historie bag sig for vinproduktion og har et optimalt klima for dyrkning af de søde vine. Det varme klima og de solrige dage skaber nemlig de perfekte forhold for druernes sødhed. Denne sødhed er balanceret mellem syrlighed og mineraler fra den italienske jord, som ligger tæt på både bjerge og havet. En fremragende drue til dette klima er fx
Moscato, i alle dens varianter: Den er nem at dyrke og letdrikkelig og er et godt eksempel på smagen af en skøn italiensk dessertvin.
Italien er meget kendt for sine dejlige dessertvine, og det kommer nok ikke som nogen overraskelse, da landet har en stor kærlighed til det søde køkken. Især omkring juletid og nytår, er det højtid for de italienske dessertvine.
Italiensk dessertvin er god til bagværk, oste, nødder og frugt
Når det gælder søde dessertvine, er Italien et af de lande i verden, der imponerer allermest på deres udvalg, som spænder bredt fra søde, røde til smagfulde hvide, hvor hver dessertvin har sin egen unikke smag. Italienske dessertvine er som hovedregel generelt sødere end den dessert, de matches med, og de passer helt perfekt til bagværk og budding, osteplatter, nødder og friske frugter.
Hvordan produceres italiensk dessertvin?
Der findes mange forskellige metoder at producere italiensk dessertvin på: Producenterne kan enten stoppe fermenteringen tidligt i processen, give druerne længere modningstid eller tørre druerne efter høsten. Vinproducenterne tørrer enten druerne på måtter i ca. 40 dage eller ved at hænge dem op i næsten et halvt år. De rosinsøde druer bliver presset og skal efterfølgende fermentere på egetønder, før de puttes på flaske. Søde vine har som regel et lavere indhold af alkohol og en større mængde resterende sukker, hvilket er med til at klassificere vinen som sød i stedet for tør.
Forskellige slags italienske dessertvine
Druerne opnår forskellige karakteristikker afhængigt af hvor henne i landet, de dyrkes, samt hvilken produktionsmetode, der benyttes. Italienske dessertvine kan inddeles i fem store grupper, baseret på deres sødhed, smag og aroma: Mousserende dessertvine, lette søde og kraftige søde dessertvine, søde røde vine og forstærkede vine. De nydes alle bedst i et lille glas.
Hvilken italiensk dessertvin skal jeg vælge?
Hos Greatwine hjælper vi dig hellere end gerne med at finde den rette italienske dessertvin. Er du ikke sikker på, hvilken vin du skal vælge, kan du altid ringe til os på 53 50 36 45, så hjælper vi dig helt uforpligtende. Du kan også se hele vores udvalg af søde vine under Dessertvin.