Roussanne

0 produkter

Der er i øjeblikket ingen produkter i denne kollektion.

Den perfekte partner til Marsanne 

Roussanne er en af ​​de vigtigste hvide druer i Rhône-dalen i Frankrig. Det kan minde lidt om dens nordlige Rhône-blandingspartner, Marsanne, forskellene er dybtgående nok til at gøre dem perfekte sammen i en hvidvins blend.

Roussanne er en nøgleingrediens 

Med sin traditionelle blandingspartner, Marsanne, er Roussanne en nøgleingrediens i hvidvinsblandingerne fra det nordlige Rhône, især Hermitage, Crozes-Hermitage og Saint-Joseph, og i de mousserende vine fra Saint-Péray. Længere sydpå i Rhône-dalen bruges den i små mængder i Châteauneuf-du-Pape, hvor den er en af ​​13 druesorter, der er tilladt til brug i både rød- og hvidvin. I Italien bruges Roussanne nogle gange til at lave Montecarlo Bianco, men optræder sjældent andre steder i landet.

Klimaet på de franske vinmarker 

I sit hjemland Frankrig findes Roussanne oftest i den sydlige del, hvor den nyder godt af de varme temperaturer og lange sollystimer, den har brug for, så den kan opnå fuld modenhed. I køligere klimaer kan sorten have svært ved at modnes, og druen har ry for at være en svær sort at dyrke. 

Denne drue går perfekt til.. 

Syrligheden i denne drue er det, der gør Roussanne til en meget alsidig madpartner. Selvom den stadig er på den rigere side af hvidvine, så kan den fungere med en række fisk og skaldyr, kylling, and, laks og kalkun. Roussane kan endda fungere godt sammen med svinekød afhængig af tilberedningen. Ristede squash og efterårsgrøntsager fungerer også smukt sammen med Roussanne, fordi de spiller af de nødde krydrede noter, der findes i vinen.