Semillon ses ofte i blends
Semillon er en hvidvin fremstillet af druesorten af samme navn. Det er oftest forbundet med de hvide vine fra
Bordeaux, hvor det generelt blandes med Sauvignon Blanc og Muscadelle. Mange af de store søde vine fra Sauternes er også afhængige af Semillon som en del af deres blanding. Semillon skinner også som en sortsmærket vin, især i Sydafrika og
Australien, selvom der også er bemærkelsesværdige, der produceres på North Fork of Long Island og Californien.
Hvorfor skal du vælge denne drue?
Semillon er langt mindre berømt end mange andre hvide druer (
Chardonnay, Sauvignon Blanc,
Riesling og resten), men den fornøjelse som denne underdog-sort tilbyder mindst lige så god, når den dyrkes og produceres med omhu. Dens runde, til tider voksagtige tekstur giver en silkeblød mundfornemmelse uden nødvendigheden af egetræ (selvom den tager godt imod træældning), og den skinner både i sin ungdom og når den modnes. Semillon tilbyder også fremragende værdi for prisen.
Semillon viser typisk noter af stenfrugt som abrikoser, frugthave i lighed med pærer og æbler og lejlighedsvise hints af urter eller hvid lakrids. Når den er botrytiseret (det vil sige påvirket af svampen botrytis cinerea, der dehydrerer de enkelte druer, ændrer deres smag og aroma og er nøglen til mange af verdens største søde vine som Sauternes), aromaer og smag af honning, moden tropisk frugt, og af og til kommer kaprifolier frem. Dens ofte voksagtige tekstur belønner en hvis man drikker den ved en lidt mindre kold temperatur end hvidvine med lettere tekstur som Sauvignon Blanc og Pinot Grigio, og selv når den blandes med Sauvignon Blanc, kan vinen skinne endnu mere klart efter den har været i glasset i et par minutter.