Rødvin

Rødvin er en delikatesse og er danskernes foretrukne vintype. Hos Greatwine sælger vi et bredt udvalg af gode rødvine fra hele verden, men med et særligt fokus på Italien, Frankrig, Spanien og USA. Farven på rødvinen, som kommer fra de mørke druers ydre, kan variere lige fra intens violet, der typisk ses hos de yngre vine, til murstensrød ved de modne vine og brun ved de ældre rødvine. Hos Greatwine går vi ikke på kompromis med kvaliteten. Her kan du altid finde en god flaske vin til den helt rigtige pris. Se vores nøje udvalgte rødvine her, og kontakt os gerne for at høre mere.

Vintyper
Sortér efter pris
- DKK
Sortér efter land
Sortér efter druer
Sortér efter område

Sortér efter pris

Sortér efter Land

Sortér efter Druer

Sortér efter område

Viser 1–30 af 154 resultater

  • Tilbud!

    Barolo 2016 DOCG (Verduno)

    399 DKK
    v/1 flaske
    Tilføj til kurv
  • Tilbud!
  • Tilbud!

    Smagekasse – Rødvine

    449 DKK
    v/1 kasse
    Tilføj til kurv
  • Tilbud!
  • Tilbud!
  • Tilbud!

    Chianti Classico Dievole 2018

    169 DKK
    v/6 flasker
    Tilføj til kurv
  • Tilbud!
  • Tilbud!
  • Tilbud!
  • Tilbud!

Rødvin – hos Greatwine.dk får du kvalitet til gode priser

Hos Greatwine er det vores mål at få befolkningen til at drikke bedre vin. Derfor har vi udvalgt gode rødvine af høj kvalitet med stor omhu. Du er altid mere end velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om vores udvalg, eller hvis du har brug for sparring til dit valg af rødvin.

Hvordan produceres rødvin?

Produktionen af rødvin er en detaljeret proces, der består af forarbejdning af håndplukkede eller maskinhøstede druer, sortering, presning, gæring, lagring og til sidst malolaktisk gæring for de fleste rødvines vedkommende. Rødvinens farve kommer fra skindet på druerne, hvorfor en stor del af rødvinsproduktionen involverer ekstraktion af farve og smagskomponenter fra druernes ydre.

Sammenlignet med andre vine, har den største forskel i produktionen af rødvin at gøre med den type smag, som vinproducenterne gerne vil have frem i vinen. Det ses nemlig ofte, at rødvin typisk følger et andet sæt smagsretningslinjer end andre vine. De rige og stærke smage i rødvin opnås ved at øge vinens udsættelse for oxygen, som gør at overtonerne af de frugtige, blomstrede aromaer frigives. Rødvin lagres typisk på egetræsfade, da porerne i træet gør, at oxygen kan cirkulere gennem vinen.

Bliv klogere på hvilken rødvin, du skal vælge

Der findes et hav af skønne rødvinsdruer at vælge imellem. Heraf må de mest populære siges at være Cabernet SauvignonPinot NoirMerlotZinfandel og Shiraz eller Syrah. Hvordan rødvinens tekstur, smag og kvalitet udformer sig afhænger ikke kun af druetypen, men afgøres også af en lang række andre faktorer som vejrforhold, gæringsproces, tanniner og ikke mindst opbevaringsmetode.

Mad der passer til rødvin

Står du med en god flaske rødvin, men er i tvivl om hvilken mad, du skal servere til? Det er vigtigt at sikre, at der er en god balance mellem din ret og vinens styrke, syreindhold, frugt og alkohol, når du skal finde en god ret til din rødvin.

En tommelfingerregel er, at hvis du har at gøre med en vin, som er kraftig og smagfuld, så skal måltidet også være kraftigt og smagfuldt. Hvis vinen derimod er mere frisk og let, så bør retten også være det.

Valg af rødvin til forskellige typer kød

Når den rette rødvin skal udvælges til et måltid, er det altid godt at kigge på hvilken kødtype, der indgår i måltidet – hvis der er tale om lyst kød som kalv og lam og rødt oksekød, er tørre rødvine det sikre valg. Gælder det fedt, mørkt kød som fx andesteg eller kødretter med sauce, vil vine med højt indhold af tanniner (garvesyre), alkohol og syre være helt perfekte, da vinene både vil hjælpe med at rense munden og hjælpe på fordøjelsen.

Skal du finde en rødvin til en ret med vildt, vil en blødere rødvin passe godt. Ved måltider med fjerkræ, er det en god idé at kigge på valget af tilbehør, da det er tilbehøret, der bestemmer om en krydret, sødlig eller frugtagtig rødvin er det rette valg. Hvis måltidet fx indeholder sødmefuldt tilbehør som rodfrugter, vil en sød rødvin med et lavt indhold af frugtsyre være god. Da begge komponenter indeholder en sødme, vil vinen i samspillet med rodfrugterne sjovt nok fornemmes som mere frisk og på den måde opleves mere harmonisk. Udover kød, passer rødvin også godt til andre typer af mad og retter. For at gøre det mere overskueligt for dig, har vi i nedenstående tekst highligtet nogle af de forskellige rødvine og hvilke typer retter netop de, er særligt gode til.

Rødvine der passer godt til gryderetter

Ricossa Barolo Riserva 2013Denne rødvin er oplagt at bruge i madretter som svamperisotto, rustikke gryde- og stegeretter.
Rinforzo Primitivo Salento IGT 2019 – Rødvine som denne er særligt god sammen med en tung gryderet eller kød med branket overflade.
Codici Masserie Primitivo Appassimento Salento IGT 2019Er en rødvin som egner sig godt til bl.a simremad, til stegt/grillet kød men også til pizza eller burger. 

Rødvine der passer godt til pasta

Rosso di Montalcino 2018 DOCDenne rødvin er særligt god til rødt kød, ristet fugl, let braisere-ret eller en tomatiseret pastaret.
Barbera d'Alba DOC 2020Er en rødvin som blandt andet passer godt sammen med tomatbaseret pastaret eller til stegt fjerkræ uden tung sovs.
Ricossa Barbera Piemonte DOC 3 L. Bag-In-Tube 2018 – Passer særligt godt til middelkraftige kødretter eller til en vel tilsmagt pastaret.

Hvad er forskellen på garvesyre og frugtsyre i rødvin?

Garvesyre og frugtsyre i rødvin er to forskellige ting. Garvesyre (tannin) findes i alle rødvine i druernes skaller, stængler og kerner. Indholdet af tannis afhænger både af hvor længe druemosten har haft kontakt med drueskallerne under produktionen, men også hvor tykskallet den specifikke druesort, der anvendes, er. Yderligere tilfører fadlagring i nye egetræsfade tannis til rødvinen. Tykskallede og meget tanninholdige druesorter er fx Cabernet Sauvignon og Syrah, hvor en mindre tanninholdig rødvinssort med tyndere drueskal fx er Pinot Noir. 

Yderligere kan der også være stor forskel på det klima, hvori druen har været dyrket, hvilken har betydning for vinens smag og tekstur – oplevelsen af en vin lavet på Pinot Noir i et køligt klima kan være meget anderledes end oplevelsen af samme drue dyrket i et varmere klima. Vine fra varmere klimaer vil i mange tilfælde give en fornemmelse af blødere tanniner end en tilsvarende vin fra et køligere klima, der måske vil kunne opleves som mere bitter bagerst på tungen – selvom begge vines indhold af tanniner er højt. Tanniner er afgørende byggesten i rødvin og er helt essentielle for vinens holdbarhed.

Frugtsyre findes også i alle vine i druerne kød og er hovedsageligt bestående af vinsyre, æblesyre og citronsyre. Frugtsyre opleves som en fornemmelse på siden af tungen, som tilføjer vinen en friskhed. Blå druer med høj frugtsyre er eksempelvis Nebbiolo og Barbera, hvor rødvinsdruerne Zinfandel og Grenache har et lavere indhold af frugtsyre.

Sammenhængen mellem klima og frugtsyre skal findes ved, at jo varmere klimaet er, der hvor druerne dyrkes, jo mindre indhold af frugtsyre vil der være i vinene. Dette skyldes at niveauet af syre falder jo mere modne druerne bliver. Frugtsyre er et væsentlig element i vin, da vine med meget lidt frugtsyre godt kan virke lidt flade. Yderligere spiller det en stor rolle i forhold til sammensætningen af vin og mad. 

Rødvine i lange baner til ethvert selskab og i mange prisklasser

Hos Greatwine har vi rødvine, der passer til et hvert måltid, og som befinder sig i mange forskellige prisklasser. Hvadenten det drejer sig om en god flaske vin til en god pris en fredag aften, eller at finde en vinmenu til dit bryllup, så guider vi dig gerne og hjælper dig med at finde den helt rigtige vin til den rette kvalitet og pris.

Scroll til toppen