Bourgogne

Bourgogne er et område med udsøgte rødvine og hvidvine og er ikke bare et af Frankrigs bedste vinområder, men også et af de fornemste vinområder i verden. Bourgogne er mest kendt for deres enestående vine lavet på druerne Pinot Noir og Chardonnay. Hos Greatwine vægter vi kvaliteten meget højt. Her har vi samlet en bred vifte af nøje udvalgte vine fra Bourgogne.

Vintyper
Sortér efter pris
- DKK
Sortér efter land
Sortér efter druer
Sortér efter område

Viser alle 8 resultater

  • Tilbud!
  • Tilbud!
  • Tilbud!

Bourgogne

Bourgogne er et område i Østfrankrig, der med 28.334 hektar vinproduktion repræsenterer blot 3 % af hele den franske vinproduktion. Selvom vindistriktet er forholdsvist småt sammenlignet med andre vinområder i Frankrig, har Bourgogne et stort ry. De mest berømte vine, som produceres her, er tørre rødvine lavet på Pinot Noir-druer og hvidvine lavet på Chardonnay-druer. Rød- og hvidvine laves også på andre druetyper, såsom Gamay og Aligoté. Der produceres også små mængder af rosé og mousserende vine i området.

Et helt unikt område

Bourgogne rummer et hav af forskellige vinmarker, regioner og producenter, og hvert område har forskellig status og værdi. Bourgogne er på mange måder det mest terroir”-orienterede område i Frankrig. Terroir danner basis for AOC-systemet for franske vine, hvilket bygger på at jorden, hvorpå druerne dyrkes, indeholder en unik kvalitet, som er specifik for det specifikke sted. En enorm opmærksomhed er derfor på området, hvor over 400 forskellige typer jord danner grobund for druerne.

Klimaet i Bourgogne har varme somre og kolde vintre, hvilket kan give nogle af de mest udsøgte vine. Her har vinmarker været præcist afgrænset i århundreder, hvor særlige betingelser som jordtype og eksponering giver vinene deres egenskaber. Nogle vinmarker er omgivet af stenmure, bygget helt tilbage i middelalderen. Det unikke vinområde med sin kulturelle arv blev optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste i 2015.

Bourgogne er hjem for nogle af de mest dyre vine, der findes i verden.

Vil du vide mere?

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du skulle have spørgsmål til området eller vores udvalg af vine fra Bourgogne. Hos Greatwine står vi altid klar til at hjælpe dig. Du kan også se hele vores udvalg af franske rødvine her.

 

Scroll til toppen