Rhône

Rhône regionen følger floden Rhône næsten 250 km fra Lyon i nord og til Avignon ved Middelhavskysten i syd. Netop Rhône dalen byder på to fantastiske vinområder i nord og syd med flere verdenskendte vindistrikter og vinproducenter. Se nærmere på de spændende vine fra Rhône-dalen her på siden

Vintyper
Sortér efter pris
- DKK
Sortér efter land
Sortér efter druer
Sortér efter område

Viser alle 15 resultater

 • Tilbud!
 • Tilbud!
 • Tilbud!
 • Tilbud!
 • Tilbud!

  Smagekasse – Pinot Noir

  799 DKK
  v/1 kasse
  Tilføj til kurv

Rhône hos Greatwine

Rhône er en region i sydfrankrig og er et af verdens ældste vinområder. Rhône er en elsket og efterspurgt vintype i Danmark og vi har derfor hos Greatwine sørget for et godt sortiment af gode Rhône vine til gode priser. 

Rhône-vinens historie

Rhône-reginonen følger Rhône-floden næsten 250 km, fra det nordlige frankrig til det sydlige Frankrig. Rhône-dalen opstod af et geologisk sammenstød mellem Massif Central og Alperne. Sammenstøddet skabte en sprækkedal der blev oversvømmet af Middelhavet, hvor der efterfølgende kom vulkanudbrud der resulterede i granitklipper i det nordlige Rhône. Bjergene Dentelles de Montmirail og Mont Ventoux blev senere formet i det sydlige Rhône. Senere kollappsede dalen mellem bjergene som dannede en kløft. Kløften blev fyldt af Middelhavet som dannede et grundlæggende lag af hård kalksten og kalkholdigt ler. På baggrund af netop disse geologiske aktiviteter blev herved skabt en jordbund som i dag er rig på sand, ler, granit, kalksten og kvarts. Rhône-dalens grundfeld spiller altså en essentiel rolle i forhold til hvordan vinstokkene forsynes med vand og har derfor også stor indflydelse på den store diversitet både i aroma og smag, i vine fra Rhône. 

Vinmarkerne i Rhöne-regionen er blandt de ældste i verdenen og går helt tilbage fra romernes tid hvor de sejlede op ad Rhône-floden og omdannede den centralt og ideelt beliggende by Vienne til en romersk koloni. Vienne blev dermed en regional storby og der blev her anlagt vinmarker og støttemure til terrasserne, hvor de hurtigt blev berømte for deres vine.

De forskellige klassificeringer af Rhône-vine

De forskellige Rhône-vine klassificeres forskelligt og Rhône-vine inddeles derfor i fire forskellige niveauer. Hhv. Côtes du Rhône AOC, Côtes du Rhône Villages, Côtes du Rhône Villages + bynavn og Cru. For at gøre dig lidt klogere på forskellen mellem de forskellige typer klassifiering af Rhône-vine, har vi her lavet en kort beskrivelse:

Côtes du Rhône AOC anvendes i samtlige 171 kommuner i regionen og går vinen under betegnelsen AOV betyder det at vinen ikke kvalificerer sig til en bedre AOC og er altså det laveste niveau for en vin fra Rhône-regionen.
Et bud på en Côtes du Rhône AOC kunne eksempelvis være vinen 
Vacqueyras 2017 AOC Domaine St Pierre eller Châteauneuf-du-Pape 2016 AOC Mas de Boislauzon som har en smag som er intens og fyldig med ungdommelig, dyster frugt. 

Côtes du Rhône Villages er betegnelsen for Rhône-vine der skal leve op til højere minimumskrav vedrørende druenes modenhed og højere end en alm. Côtes du Rhône AOC. Se eksempelvis Domaine Grande Bellane Valreás Côtes-du-Rhône-Villages 2019. 

Côtes du Rhône Village + bynavn, er en tant højere end Côtes du Rhône og er altså vine som er af så god kvalitet at det netop er tilladt for dem at skrive bynavnet efter. Prøv blandt andet den formidable vin Cotes du Rhone-Villages Plan de Dieu 2018, Domaine Saint Pierre eller Visan Côtes-du-Rhône-Villages 2017/18 Domaine Montmartel.

Cru og betegnelsen af vine i denne klassificering, siger næsten sig selv. Det er altså Rhône vine som hører til de absolut bedste. Nogle bud på vine af denne kaliber og af højeste kvalitet er bla. vinen 2016 Château Margaux 1. Cru Margaux, Château Desmirail 2015, 3. cru Margaux  eller feks. Domaine Cornu Ladoix 1er Cru Le Bois Roussot 2018.

Vejledning og hjælp hos Greatwine

Hos Greatwine står vi altid klar til at hjælpe eller guide dig i den rigtige retning, når det kommer til valg af vine. Du er mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har  spørgsmål eller brug for hjælp til dit valg af Rhône-vine på tlf. +45 53503645 eller mail: [email protected]

Scroll til toppen