Hjemmelavet Gløgg med Rødvin og Portvin

May 14, 2024Leandre Muhire
Gløgg med rødvin og portvin

Her er en udførlig opskrift på gløgg med rødvin og portvin, en klassisk og varmende juledrik, der er perfekt til at sprede julestemning:

Ingredienser:

Sådan laver du gløgg med rødvin og portvin:

  1. Start med at vaske appelsinen og citronen grundigt og skræl dem. Brug en kartoffelskræller eller en tyndskræller til at undgå den bitre hvide del af skrællen.

  2. Pres saften ud af de skrællede appelsiner og citroner og sæt den til side.

  3. I en stor gryde, tilsæt rødvin, portvin, nelliker, kanelstænger, stjerneanis og knust kardemomme. Varm forsigtigt op ved medium varme, indtil sukkeret opløses, og blandingen begynder at dampe. Undgå at bringe det i kog.

  4. Tilsæt saften fra appelsiner og citroner samt de skrællede skaller.

  5. Reducer varmen til lav og lad gløggen simre i omkring 15-20 minutter for at lade smagene blande sig.

  6. Hvis du ønsker at tilføje nogle ekstra smag og tekstur, kan du tilsætte rosiner, mandler og tørrede abrikoser i gryden.

  7. Smag din gløgg til undervejs og justér sødmen og alkoholen ved at tilføje mørk rom, hvis det er nødvendigt.

  8. Når gløggen har simret og smagt igennem, så er den klar til servering. Du kan holde den varm på lav varme, indtil du er klar til at servere.

  9. Server din gløgg varm i varmebestandige krus eller glas. Traditionelt serveres den med en ske, så du kan fiske de krydrede skiver ud, inden du nyder din drik. Du kan også lægge dem i gløggen i en tepose med knude på, så du undgår besværet.

  10. Pynt med en skive appelsin eller citron, hvis du ønsker det, og nyd din lækre rødvin og portvingløgg.

Denne opskrift på gløgg er perfekt til at varme dig op i de kolde vintermåneder og sprede juleglæde med venner og familie. Husk at nyde den med måde, da den kan være stærk, især hvis du tilføjer ekstra portvin. Skål og glædelig jul!

More articles