Indkøbskurv
Ingen produkter i kurven

Available Filters

Pris

Land

Område

Drue

Bobler

Mousserende vin smager skønt til enhver anledning. Mousserende vin kommer af en sekundær fermentering af vinen, hvorved kulsyre dannes. Et signaturtræk for bobler og specielt Champagne er, at kulsyren nærmest eksploderer i munden med smag. Herfra bliver smagskomponenterne i vinen endnu mere tydelige. De mest velkendte bobler er naturligvis Champagne, men vi byder også på andre mousserende vine som fransk Crémant, spansk Cava, og italiensk Prosecco, Spumante og Asti. Se hele udvalget nedenfor.

Filter

Viser 1–16 af 46 resultater

  • Pol Clément Blanc de Blancs Brut Vin Mousseux franske bobler
    v/24 flasker

    Pol Clément Blanc de Blancs Brut Vin Mousseux

    25 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • 40 %
    TILBUD
    Spar 48 Kr.
    Brachetto d'Acqui DOCG 6,5% Scanavino bobler
    v/6 flasker

    Brachetto d’Acqui DOCG 6,5% Scanavino

    71 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • v/12 flasker

    Canti Asti 2019 DOCG

    29 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Donelli Rosé Spumante - alkoholfri bobler
    v/6 flasker

    Donelli Rosé Spumante – alkoholfri

    79 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Bodegas Pequeños Cava Brut spanske bobler
    v/6 flasker

    Bodegas Ecológico Pequeños Cava Brut

    73 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Canti Prosecco DOC 2019 bobler
    v/12 flasker

    Canti Prosecco DOC 2020

    29 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Gavioli Moscato Rosato Spumante 5,5% bobler
    v/6 flasker

    Gavioli Moscato Rosato Spumante 5,5%

    61 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Moscato d'Asti DOCG 2020 dessertvin
    v/6 flasker

    Moscato d’Asti DOCG 2020

    69 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Vilarnau Cava Brut Reserva spanske bobler
    v/6 flasker

    Vilarnau Cava Brut Reserva

    85 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Cava Demi-Sec Dom Potier spanske bobler
    v/6 flasker

    Cava Demi-Sec Dom Potier

    67 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • 9 %
    TILBUD
    Spar 14 Kr.
    Riesling Sprinzenberg 2019 Kremstal DAC hvidvin
    v/6 flasker

    Riesling Sprinzenberg 2021 Kremstal DAC

    145 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • 39 %
    TILBUD
    Spar 47 Kr.
    Asti Spumante DOCG 7,5% Scanavino dessertvin
    v/6 flasker

    Asti Spumante DOCG 7,5% Scanavino

    72 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Moscato Rosato Spumante 6,5% Filipetti bobler
    v/6 flasker

    Moscato Rosato Spumante 6,5% Filipetti

    65 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Prosecco Brut Luna Argenta Treviso DOC bobler
    v/6 flasker

    Prosecco Brut Luna Argenta Treviso DOC

    83 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Vilarnau Cava Brut Nature Reserva Vintage spanske bobler
    v/6 flasker

    Vilarnau Cava Brut Nature Reserva Vintage

    89 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • 45 %
    TILBUD
    Spar 54 Kr.
    Filipetti Moscato Spumante Dolce bobler
    v/6 flasker

    Filipetti Moscato Spumante Dolce

    65 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv

Bobler  

De fleste kender til bobler og har før smagt bobler i en eller anden form. Men hvad er bobler egentlig helt konkret, og hvad er forskellen på de forskellige? 
Bobler er i virkeligheden blot mousserende vin fra lande såsom Frankrig, Italien, Østrig, Spanien og Tyskland og fra bl.a. områder som Bourgogne, Chardonnay, Loire, Piemonte og Veneto. Der findes fire forskellige slags bobler, nemlig Cava, Champagne, Spumante og Cremant. Ydermere findes der forskellige metoder til at producere bobler på. Champagnen er den mest berømte boblevin, og metoden til produktionen af denne kaldes for 'Méthode Champenoise'.

Hvad er mousserende vin?

Den mousserende vin opstår gennem sekundær fermentering af hvidvin, hvor der dannes kulsyre. Mousserende vin er altså blot vin tilsat kulsyre. Under produktion af den mousserende vin bliver vinen udsat for endnu en gæring, som sker på flaske eller i en tank. Der bliver her tilsat gær og sukker, hvor der efterfølgende lukkes godt til, så kulsyren bliver i vinen, når gæren omdanner sukkeret til alkohol. Til sidst i processen når vinen er klar, vil man altså stå med en mousserende vin spækket med bobler.

Forskellen på Champagne og andre mousserende vine

Mange har en tendens til at tro, at størstedelen af de mousserende vine går under betegnelsen Champagne. Men dette er ikke tilfældet, for for at en mousserende vin kan kalde sig for Champagne, skal den nemlig komme fra området Champagne i Frankrig. Herudover findes der en lang række andre krav, som den mousserende vin fra Champagne skal leve op til for at kunne kalde sig for Champagne. Champagnen skal nemlig leve op til krav som bl.a.:
– Den må kun være lavet på druesorterne Chardonnay, Pinot Noir og Meunier.
– Der må kun produceres begrænsede mængder pr. hektar land.
– Man laver Champagnen ved naturmetoden 'Méthode Champennoise'.
– Champagnen skal komme fra området Champagne i Frankrig.

– Lagring i flasker i minimum femten måneder før salg.

Du kan læse mere og se alle vores Champagner under Champagne.  

Er der tale om andre mousserende vine, findes der et hav af forskellige typer, der modsat den mousserende vin Champagne, kommer fra mange forskellige områder og lande. Der findes blandt andet:
Cava – fra Spanien (se eksempelvis Vilarnau Cava Brut Reserva Magnum).
Asti – fra Italien, som typisk er en sød vin, der har en lav alkoholprocent (se eksempelvis Asti Spumante DOCG 7,5% Scanavino).
Spumante – fra Italien. Denne svinger mellem noget, der minder om tør Champagne til prosecco og betegnes som en ung og let vin (prøv bl.a. Filipetti Moscato Spumante Dolce).
Cremant – fra Frankrig og Luxembourg. Denne mousserende vin kommer ikke fra Champagne (se eksempelvis Crémant De Bourgogne Blanc de Noirs Brut).

Boblernes historie

Tilbage i 1100-tallet skete der en revolution i forhold til opbevaring af væsker såsom bl.a. vin. Man opfandt flasken, som gjorde det muligt at indslutte de bobler, som Champagnens gæring forårsagede, så de overlevede helt til vinen kom i glasset. Væsken med bobler fik betegnelsen “mousserende vin”, som hurtigt fik stor succes. Selve processen i at finde den helt perfekte måde at fremstille Champagne på forløb i evigheder, hvor man eksperimenterede både med tilføjelse af sukker og styring af gæringsprocessen. Først da vi nærmede os 1860, fandt Louis Pasteur ud af, at gæringen skyldtes mikroorganismer samt, at det var en helt speciel type gær, der omdannede sukker til alkohol og kuldioxid, hvilket skabte “boblerne”. Herefter arbejdede man videre i et århundrede på at eksperimentere med forskellige former for gær, der blandt andet har ført til den type Champagne, vi kender i dag.