Hvidvin

Hvidvin fremstilles på både grønne og blå druer, som tæller mange forskellige sorter. Karakteristisk for hvidvin er, at skallen oftest fjernes under processen, hvilket giver vinen en svagere farve, som kan variere fra svagt grønlig, over gullig til mere klar. Smagen kan spænde fra sur til sød samt tør til frugtig. På top tre-listen over de mest kendte hvidvine har vi Chardonnay, Sauvignon Blanc og Riesling. Hos Greatwine finder du gode hvidvine fra verdens bedste producenter, da vi udvælger kvalitetsvine med stor omhu. Find den bedste hvidvin her, og kontakt os gerne, hvis du vil vide mere.

Vintyper
Sortér efter pris
- DKK
Sortér efter land
Sortér efter druer
Sortér efter område

Sortér efter pris

Sortér efter Land

Sortér efter Druer

Sortér efter område

Viser 1–30 af 99 resultater

 • Tilbud!
 • Tilbud!
 • Tilbud!
 • Tilbud!

  Smagekasse – Hvidvine

  445 DKK
  v/1 kasse
  Tilføj til kurv
 • Tilbud!
 • Tilbud!
 • Tilbud!
 • Tilbud!
 • Tilbud!
 • Tilbud!

En bred vifte af udsøgte hvidvinsvarianter

Hvordan hvidvinens smag og tekstur udformer sig, afhænger af hvilken drue, der benyttes, samt måden, der produceres på, hvorfor der findes en enormt bred vifte af hvidvinsvarianter. Blandt de mange typer af hvidvin er tør hvidvin den mest kendte.

Hvidvin ses ofte som mere forfriskende og lettere end rødvin, både i stil og smag, hvorfor den blandt andet er god til sommer og forår. Hvidvin drikkes ofte både som en aperitif inden og under et måltid, til hvidt kød, fisk eller skaldyr, som dessertvin eller som en forfriskende drink mellem måltider. Når det kommer til at vælge vin til maden, går hvidvin generelt godt til lyse måltider, men man har også opdaget dens skønne potentiale til et hav af andre farverige retter.

Hvordan produceres hvidvin?

Når det gælder forskellen på måden at producere hvidvin og rødvin på, har den største forskel at gøre med den type smag, som vinproducenterne gerne vil have frem i vinen. Dette gælder dog ikke for alle vine, men det ses oftest, at rødvin typisk følger et andet sæt smagsretningslinjer end hvidvin. De rige og stærke smage i rødvin opnås ved at øge vinens udsættelse for oxygen, som gør at overtonerne af de frugtige, blomstrede aromaer frigives. Rødvin lagres typisk på egetræsfade, da porerne i træet gør, at oxygen kan cirkulere gennem vinen. Smagsretningslinjerne for hvidvin derimod drejer sig typisk om at bevare og dyrke de frugtige, blomstrede overtoner, som vinproducenterne gerne vil undgå i rødvinen. Som resultat er hvidvin ofte lagret i rustfrit stål-containere eller kar, hvilket medvirker til at producenterne kan kontrollere udsættelsen for oxygen.

God kvalitet til gode priser

Hos Greatwine finder du den bedste hvidvin, da alle vores vine er udvalgt meget nøje. For os er det nemlig vigtigt, at kvaliteten er fuldstændig i top. Derfor finder du gode hvidvine til gode priser hos os. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre nærmere, så hjælper vi dig med at finde lige den hvidvin, du søger. Køb hvidvin online hos os, og få hurtig levering.

Scroll til toppen