Portvin

Her finder du et bredt udvalg af portvine fra Portugal. Portvin produceres udelukkende i et af verdens ældste vinområder, Douro-regionen i det nordlige Portugal. Portvin er en meget sød, typisk rød vin, der oftest serveres til desserter, men den findes også i lyse og mere tørre udgaver. Vores portvine er nøje udvalgt, så her er du sikker på at få en god kvalitet.

Vintyper
Sortér efter pris
- DKK
Sortér efter land
Sortér efter druer
Sortér efter område

Sortér efter pris

Sortér efter Land

Sortér efter område

Viser 1–30 af 52 resultater

 • Tilbud!

  Kopke Dry White Port

  79 DKK
  v/ flaske
  Tilføj til kurv
 • Tilbud!

  Kopke Fine Ruby Port

  69 DKK
  v/1 flaske
  Tilføj til kurv
 • Tilbud!

  Kopke Fine Tawny

  69 DKK
  v/1 flaske
  Tilføj til kurv
 • Tilbud!

  Kopke Fine White Port

  69 DKK
  v/1 flaske
  Tilføj til kurv
 • Tilbud!

  Kopke 10 Years

  129 DKK
  v/1 flaske
  Tilføj til kurv

Hvor kommer portvin fra?

Portvin stammer fra Portugal, nærmere bestemt Douro-floden, som er placeret i den nordlige del af landet. På portugisisk kaldes portvin “Vinho do Porto” og specielt for dette område ved Douro-floden er, at det er det næstældste demarkerede vinområde i verden. Vinen fik sit navn ”port” i den sidste del af det 17. århundrede fra havnebyen Porto ved udmundingen af Douro-floden, hvor en stor del af produktionen blev sat på markedet eller eksporteret til andre lande i Europa.

Området har et mikroklima (hvilket vil sige et klima for et lille specifikt område), som er optimalt for dyrkning af oliven, mandler og specielt druerne, der bruges til portvinen.

Over hundrede forskellige druetyper er godkendt til produktion af portvin, men kun fem, nemlig Tinta Barroca, Tinta Cao, Tinta Roriz (Tempranillo), Touriga Francesa og Touriga Nacional, bliver dyrket bredt.

Hvordan laves portvin?

Når druerne fra Douroområdet er plukket og forarbejdet tilsættes en neutral druebrændevin, også kendt som ’aguardente’, til mosten for at stoppe fermenteringen på et tidligt stadie. På den måde efterlades det resterende sukker i vinen og alkoholindholdet øges. Herefter lagres vinen, ofte i tønder, der opbevares i kældre, før de kommer på flaske. Denne teknik bruges til at lave portvin, men også andre søde vine med et højt indhold af alkohol.

Gode tilbud på en bred vifte af portvine

Hos Greatwine har vi både vores Kopke Colheita 1941, som i skrivende stund ligger til 3995. I den anden ende har vi vores Valente Rose Port som lige nu ligger til 92. Vi forsøger at favne bredt, så alle kan være med og opleve vores gode service ved bestilling. En af vores helt store favoritter er Kopke Colheita 1999. Denne ligger i skrivende stund til 250 kroner, hvor de fleste kan være med, og man vil opleve en yderst høj kvalitet til den relativt lave pris.

Brug for hjælp?

Her på siden finder du et stort udvalg af portvine. Alle vinene er specifikt udvalgt og besidder en høj kvalitet. På den måde er du sikker på at få en god flaske portvin med hjem, når du bestiller hos os. Er du i tvivl om hvilken vin, du skal vælge til netop din aften? Om det er et stort arrangement, blot et mindre arrangement eller til selvforkælelse i hjemmet, så tøv ikke med at kontakte os. Vi er eksperter med stort E og stiller glædeligt vores know-how til rådighed. Vi har god portvin til mange forskellige priser, så næsten alle kan være med, og vi gør alt for at levere en perfekt service.

Scroll til toppen