Bordeaux

Bordeaux er et førende, anerkendt vinområde, som de fleste kender, med nogle af de mest eftertragtede vine i verden. Området ligger i det sydvestlige Frankrig og omkredser byen Bordeaux. Her produceres over 700 millioner flasker af vin –  lige fra store mængder af  hverdagsvin til nogle af de mest dyre og prestigefyldte vine i verden. Bordeaux har en høj kvalitet for deres vine, som koster, men det sker næsten ikke at man bliver skuffet. Størstedelen af den vin, der produceres her, er rødvin. Det franske vinområde er en stor konkurrent for vinmagere verden over, og Bordeaux fik den vigtige, prestigefyldte 1855-klassifikation, der er den første berømte af de officielle klassifikationer af de bedste vingårde skabt i 1855. Nedenfor ser du hele vores udvalg af udsøgte rødvine fra Bordeaux. Er du i tvivl om hvilken vin, du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte os for at få sparring, vi står altid klar til at hjælpe.

Vintyper
Sortér efter pris
- DKK
Sortér efter land
Sortér efter druer
Sortér efter område

Viser alle 8 resultater

  • Tilbud! Chateau Les Graviéres de La Brandille 2016, Bordeaux Supérieur

Eksklusiv vin fra Bordeaux

En af de største grunde til at vin fra Bordeaux har haft så stor succes verden over, er grundet det fremragende miljø for dyrkningen af vinene. Det geologiske grundlag for regionen er kalksten, som gør strukturen i jorden tung af calcium. Floden Gironde dominerer regionerne sammen med bifloderne Garonne og Dordogne, der tilsammen tilfører ekstra vand til jorden og medfører et atlantisk klima, også kendt som “oceanic climate”. Et sådan klima har generelt milde somre og kølige, men ikke alt for kolde, vintre og få store udsving i temperaturer. Bordeaux ligger i centeret af sammenløbet af Dordogne og Garonne-floderne, der flyder ind i Gironde-floden. Disse floder er med til at inddele de primære geografiske underområder i regionen: Den højre del af Bordeaux, også kendt som “the right bank” ligger til højre for Dordogne i den nordlige del af området omkring byen Libourne. “Entre-Deux-Mers”, der på engelsk betyder “between so seas”, er området imellem de to floder Dordogne og Garonne. Den venstre del af Bordeaux, “the left bank”, ligger til venstre for floden Garonne i den vestlige og sydlige del af regionen rundt omkring selve byen Bordeaux.

I Bordeaux spiller terroir-konceptet en afgørende rolle inden for vinproduktion, hvor topproducenterne sigter efter at skabe terroir-prægede vine, der reflekterer det sted, de kommer fra, ofte fra druer, der er høstet fra én vingård. Jorden i Bordeaux er en blanding af grus, sandet sten og ler. Områdets bedste vingårde ligger i den veldrænede jord af grus, der mest findes nær Gironde-floden.

Hvilke rødvinsdruer anvendes i vine fra Bordeaux?

De anvendte druetyper inden for rødvinsproduktionen i Bordeaux er Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot og Carmenere. Generelt er det venstre vinområde mest kendt for sine Carbernet Sauvignon-dominerede vine og det højre for Merlot, når det kommer til Bordeaux rødvine. Vin fra Bordeaux produceres af over 8.500 producenter.

Skal du finde en rødvin fra Bordeaux?

Hos Greatwine står vi altid klar til at hjælpe dig med at finde en god rødvin fra Bordeaux, der passer til lige dét, du leder efter. Vi hjælper dig også gerne med at matche Bordeaux rødvine til forskelligt slags mad. Vi glæder os til at høre fra dig.

 

Scroll til toppen