Bobler til maden

Feb 08, 2023Leandre Luis Muhire
Bobler til maden
Bobler til maden | For mange af os er bobler mere en pre-food cocktail end en parringsvin. Men der er ingen grund til at henvise din yndlingsbobler til begyndelsen og slutningen af måltidet. Bobler til maden er også et rigtig dejligt match. 

Brut bobler

Bobler til bøffen

Rødvin kan være dit standardglas med et godt stykke oksekød, men ikke underspil den lækkerhed, som en brut champagne kan bringe til ligningen. Teksturen fra boblerne og den lyse syrlighed skærer gennem bøffens stærke smag og frisker ganen op mellem bidder.

Kartofler

Friture mad er et universelt elsket par til champagne, men for maksimal sprød og saltet tilfredsstillelse tager kartofler(pomfritter) kronen. Det sprøde smøragtige ydre af en pomfrit passer perfekt til den nøddeagtige champagne og skæres af den syrlighed, hvilket forbereder dig til endnu en bid.

Blanc de Blancs

Lavet udelukkende af hvide druer, blanc de blancs er en favorit på grund af deres lyse, friske syre og tørhed, hvilket gør dem til en særlig madvenlig vin til alle mulige parringer.

Kaviar

Når det kommer til champagne og bobler, er der ét par, der øjeblikkeligt skiller sig ud, og det selvfølgelig kaviar og bobler. Fiskeæggene komplimenterer champagnen ubesværet, fordi deres naturlige salt og lette olieagtighed udgør et frodigt modspil til blanc de blancs, mens de mineralske kvaliteter i både kaviaren og champagnen harmonerer.

Østers

Et af de mest ikoniske champagnepar, er østers som spiller ekstremt godt med de mineralske kvaliteter af blanc de blancs. Syren i blanc de blancs løfter også smagen af rå østers, og vinens berømte bobler giver en brusende teksturel kontrast til de silkebløde skaldyr.

Fisk

En anden klassisk kombination af de lyse smag af blanc de blancs er lette, flagede fisk, hvis subtile smage understreges af vinens sprøde syre. Her vil en havbars eller snapper være et godt valg.

Mousserende rosé

Mousserende rosé er en af de mest alsidige, madvenlige vine i verden. Den har en dybde i smagen, men også en masse syre, hvilket gør dem gode at kombinere med forskellige retter. Selvom den passer smukt sammen med alle typer vildtkød og fjerkræ, er and en særlig stand, når det kommer til parring. Rosévinens noter komplementerer andebrystet, mens syrligheden hjælper med at skære gennem andens fedme.

Cava

Spaniens lyse, budgetvenlige bobler kaldet Cava er et fantastisk valg til krydrede parretter og lette måltider. Du vil opdage, at en god Cava er en perfekt vin at servere sammen med tapas såvel som sushiretter. Nogle andre rigtig gode sammensætninger med cava kunne være, manchego ost, oliven og mandler. Kartoffelchips, stegt fisk eller røget laks. Prosciutto eller Serranoskinke.

Flere artikler