Malbec druen - Fransk og Argentinsk historie

Aug 08, 2023Thomas Birck
Malbec druen

Hvor er Malbec Druen fra?

Malbec er en sort drue med rødder, der går tilbage til sydvestlige Frankrig, især i området Cahors, hvor den har været dyrket i flere århundreder. Dog er druen mest kendt for sin succes i Argentina, hvor den har fundet et ideelt klima og jordbund, der har bidraget til at frembringe nogle af verdens mest berømte Malbec-vine.

Hvilke kendetegn har Malbec druen?

Malbec-druen er kendt for sin mørke farve, rige smag og fyldige krop. De typiske smagsprofiler omfatter mørke bær som bjørnebær, blåbær og blommer, samt krydrede og florale undertoner, der minder om fioler og lakrids. Vinene lavet på Malbec-druen har ofte bløde tanniner og en behagelig, lang eftersmag.

Den Argentinske Malbec

Den argentinske Malbec-vin er en ægte stolthed for landet. Vinrankerne trives i højder på op til 1000 meter over havets overflade i Andesbjergene, hvilket giver druerne optimale betingelser. De kølige nætter og solrige dage i denne region hjælper druerne med at modne langsomt, hvilket fører til en afbalanceret syre og sødme i vinen. Disse vækstbetingelser giver argentinske Malbec-vine en karakteristisk karakter, der har vundet hjertet af vinkendere verden over. Malbec-vine er også populære i andre dele af verden, som f.eks. Chile, USA og Australien, men det er i Argentina, at Malbec virkelig har fundet sit eget hjem og er blevet symbolet på landets vinindustri.

Er Malbec druen en enkeltstående drue?

Det er værd at bemærke, at Malbec kan bruges som en enkeltstående drue i vinproduktion, men den bruges også ofte i blanding med andre druesorter, især i Bordeaux-blends, hvor den giver vinen ekstra fylde og frugtagtighed. Malbec indgår bl.a. i blend på de følgende vine: Alt i alt er Malbec en drue, der har etableret sig som en af de mest spændende og populære druer i vinverdenen, især takket være den fantastiske succes i Argentina. Med sin karakteristiske smag og alsidighed er Malbec bestemt værd at udforske for alle, der sætter pris på gode vine.

Flere artikler