Vin til gris

Jan 27, 2023Leandre Luis Muhire
vin til svinekød

Her er vores guide: Vin til svin

Der er ikke nogle hårde og faste regler når du skal finde din vin til svinekød. Men når du skal finde din vin, er det vigtigt at tænke på udskæringen, måden det tilberedes på og især hvilken sauce der serveres til det.

Vin med pattegris

Til en pattegris, der smelter i munden, vil lettere røde stilarter, såsom spansk Mencia, Pinot Noir fra et køligere område eller chilenske Carménère være ideel. Riesling med et strejf af sødme er også et godt valg for hvidvins drikkere.  En tør tysk Riesling, vil også være godt, især hvis æbler serveres ved siden af. Det giver en friskhed og skærer igennem fedtet. En ung rød Bourgogne er også velegnet. En kombination af frisk syre og saftig frugt kan derimod også fungere godt sammen med svinekoteletter.

Passer en hvidvin til flæskesteg?

Flæskesteg kan klare en lidt dristigere vin, selvom saftig frugt og skarp syre generelt burde fungere bedre med denne type svinekød så kræver flæskesteg noget, der kombinerer det smagfulde med noget syrlighed, uanset om det er hvidvin eller rødvin. Med rødvin vil vi råde til at vende sit blik mod Grenache. Det også er værd at overveje Pinot Noir fra varmere klimaer. Når det kommer til hvidvin er friskere stilarter af Chardonnay eller Chenin Blanc fra enten Loire-dalen eller Sydafrika nogle gode bud. Nogle stilarter af hvid Rioja vine kan også være lækre med flæskesteg.

Rosévin med BBQ svinekød

Til BBQ svinekød vil en tørre rosévin kunne være et godt bud, uanset om det er pulled eller kogt som kotelet. Kødet kan dog overdøve nogle af de mere delikate stilarter. Her vil vi foreslå en Grenache rosé, især de mere fyldige stilarter fra Spanien.

More articles