Vin til påskefrokost

Jan 27, 2023Leandre Luis Muhire
Vin til påske

Vin til sild, laks og rejer

Hvis der er fisk så skal der også være vin til påskefrokost.

Federe og mere kraftigt smagende fisk, såsom laks og havtaske, går perfekt med Chardonnay, både europæiske og oversøiske. Røget laks ledsages bedst af Vouvray, Chenin Blanc eller Riesling i den sødere ende. Gravad laks kalder på Sauvignon Blanc eller Riesling

Økologisk Stockwerk er tør og læskende grüner veltliner, perfekt til laks.

En dejlig, halvtør hvidvin fra det lune klima i Pfalz, perfekt til sild.

Vin til påskekylling

Tarteletter er, og forbliver, danskernes foretrukne ret i påsken. Når påsken kommer, så bliver kyllingen kogt og flået, den bliver kastet i en cremet sovs og akkompagneret af hvide asparges. Til denne ret er det vigtigt at man vælger den rigtige vin, vores bud på dette er en "Maui Sauvignon Blanc 2021 North Canterbury".

Med den mere enkle version af tilberedt kylling, som er krydret med salt og peber, passer det godt med en let, frugtig og syredomineret vin. Gode vinforslag er en Sauvignon Blanc 'Indra' fra 2021 som går dejligt til kylling. Man kan også finde andre typer hvidvin der vil passe godt: en østrigsk hvidvin på druen grüner veltliner, en tysk grauburgunder (pinot gris), fransk Pinot gris eller en italiensk blend.

En dejlig, halvtør hvidvin fra det lune klima i Pfalz, perfekt til sild.

Herlig Sauvignon Blanc fra Alto Adige – rost af Gambero Rosso. Dejlig syreholdig vin til kylling.

Vin til frikadeller og leverpostej

En lille guide til svin: Svinekød kan matches med både hvid-og rødvin alt afhængig af tilbehøret. Server Riesling, Vouvray eller fadlagret Chardonnay. Oftest vil folk foretrække rødvin, så vi anbefaler vinområder som Beaujolais, Chianti eller en ung Rioja til charcuteri og tapas og til varme retter er Rhône vine, Primitivo, Ripasso, amerikansk Zinfandel eller Pinot Noir et godt valg.

En vin fra pinot noir specialisten i Californien.

More articles

vin til svinekød
Jan 27, 2023
Vin til fisk
Jan 27, 2023