Riesling

Riesling er en hvid druetype, som har sin oprindelse i Tyskland. Riesling er en aromatisk drue, der byder på blomstrede, næsten parfumerede aromaer og en høj grad af syrlighed. Den bruges til at lave tørre, semi-søde, søde og mousserende hvidvine, og den anses for at være i top tre blandt hvidvinsdruer af højst kvalitet sammen med druerne Chardonnay og Sauvignon Blanc. Du kan se hele vores udvalg af skønne Rieslingvine nedenfor – vi har udvalgt dem nøje, så du er sikret en høj kvalitet, når du handler hos os.

Vintyper
Sortér efter pris
- DKK
Sortér efter land
Sortér efter druer
Sortér efter område

Viser alle 30 resultater

 • Tilbud!

  Smagekasse – Hvidvine

  445 DKK
  v/1 kasse
  Tilføj til kurv
 • Tilbud!
 • Tilbud!

  Smagekasse – Riesling

  699 DKK
  v/1 kasse
  Tilføj til kurv

Riesling – en hvidvinsdrue i topklasse

I 2004 blev Riesling estimeret til at være verdens 20. mest dyrkede druetype med 48.700 hektar, men når det kommer til Rieslings status blandt kvalitetsvine, befinder Riesling sig i top-tre hvidvinstyper sammen med Chardonnay og Sauvignon Blanc. Riesling er en druetype, som er meget ”terroir-orienteret, hvilket vil sige at vinens unikke kvalitet afgøres af det specifikke geografiske område og den jord, som druerne er dyrket på.

En frugtig og syrlig druetype

I kølige klimaer (som mange tyske vinregioner) får Rieslingvine toner af æble og træfrugter med forskellige stadier af syrlighed, som nogle gange balanceres med det tilbageværende sukker i vinen. En druetype, der modner sent, og som kan udvikle flere toner af citrus og fersken, bliver typisk dyrket i varmere klimaer, såsom Alsace i Frankrig og dele af Østrig. I Australien ses Riesling ofte for at have karakteristiske toner af lime, som man bl.a. kan se eksempler på fra områderne Clare Valley og Eden Valley i Sydaustralien. Rieslings naturlige høje indhold af syrlighed og udtrykte frugtsmage giver vine, som er lavet på denne drue, et exceptionelt lagringspotentiale, med gode eksempler på favorable årgange, der ofte udvikler røgede honningtoner, herunder især lagrede tyske Rieslings, der helt kan have karakter af petroleum.

Geografisk placering

I 2015 var Riesling den mest dyrkede druetype i Tyskland med 23 % og 23.596 hektar og i det franske område Alsace med 21,9 % på 3.350 hektar. I Tyskland er Riesling især plantet bredt i vinområderne Mosel, Rheingau, Nahe og Pfalz. Yderligere er Riesling også plantet i Østrig, Slovenien, Serbien, Tjekkiet, Slovakiet, Luxembourg, Norditalien, Australien, New Zealand, Canada, Sydafrika, Kina, Ukraine og USA (Washington, Californien, Michigan og New York).

Vil du vide mere?

Vi hjælper dig hellere end gerne med at finde den helt rette Riesling. Hos Greatwine vægter vi kvalitet og service meget højt. For os er det nemlig vigtigt, at du finder lige den vin, du leder efter og får den bedst mulige service. Hvis du er i tvivl om, hvilken vin det skal være, så tøv ikke med at kontakte os på telefon eller mail. Du kan også se vores udvalg af andre skønne hvidvine her.

Scroll til toppen