Barolo - Læs om den italienske druesort

Mar 07, 2023Leandre Luis Muhire
Lær mere om Barolo

Lær mere om Barolo druens historie

Den er lavet af Nebbiolo -druen, der antages at være en oprindelig sort i Italiens Piemonte -region i nordvest. Nebbiolo er blevet brugt i vinfremstilling siden det 13. århundrede, men det moderne koncept med Barolo stammer først fra midten af 1800-tallet.

Siden sin tidlige oprindelse har området set en stor ændring og konflikt, hvor hele sin smagsprofil ændrede sig både på grund af Cavours indflydelse. Ikke desto mindre har det udholdt som en af Italiens mest berømte og mest elsket vinsorter. Barolo tilbyder en klassisk aroma af tjære og roser sammen med yderligere rustikke smag, og er sikker på at imponere uanset om den har traditionel eller modernistisk oprindelse.

Hvad gør Barolo druen unik?

Druens høje mængde af tanniner og surhedsgrad gør det ideelt til grillet kød, svampe risotto og bøffer. Ethvert solidt og rigt måltid parre sig godt med de faste tanniner.

En flaske Barolo er det perfekte supplement til rige kød, retter tunge i trøfler eller svampe og charcuterie-tavler, hvilket gør det til et sandt must-have for enhver italiensk vin-aficionado.

Som de fleste garvede rødvine, vil Barolo overvælde lette retter som fisk og kylling.

Hold dig til rødt kød og rige grøntsager for at få det bedste ud i Barolo.

Nebbiolo -druer er kendt for deres tynde, men meget garvede skind, hvilket fører til en fuld og bitter smag, der forbedres yderligere af vinens lange gæringsproces på toppen af drueskindene (normalt dage til flere uger). Aromaer videreudvikles af det unikke ved selve Nebbiolo -druen, der tilbyder høj surhedsgrad og en fuld krop på trods af dens relativt gennemskinnelige farve.

More articles